Toronto krepšininkai namuose 109:91 (33:23, 25:23, 28:25, 23:20) sutriuškino Detroito „Pistons“ (0/1), o starto penkete rungtynes pradėjęs J. Valančiūnas aikštėje buvo tiesiog nesulaikomas.

Per 35 min. lietuvis pelnė net 32 taškus, taip pagerindamas savo karjeros NBA rezultatyvumo rekordą, kuris nuo 2015-ųjų sausio 31 d. siekė 31 tašką. Pažymėtina, kad tąsyk J. Valančiūnas taip pat pasižymėjo kovoje būtent su „Pistons“.

Šį sykį 24-erių vidurio puolėjas pataikė 10 iš 15 dvitaškių, 12 iš 14 baudų, atkovojo 11 kamuolių, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 1 kartą suklydo ir prasižengė 4 kartus. Jo plius minus rodiklis buvo geriausias komandoje (+22).

J. Valančiūnas demonstravo itin efektyvų ir efektingą žaidimą, o ypač įspūdingai atrodė lietuvio dėjimas antrojo kėlinio pradžioje, kai kamuolį į krepšį jis įdėjo per 222 cm ūgio „Pistons“ naujoką iš Serbijos Bobaną Marjanovičių.

Jonas šiose rungtynėse demonstravo įvairiapusį žaidimą – pataikė ir iš vidutinio nuotolio, ir iš po krepšio, sėkmingai realizavo baudas, gerai grūmėsi po lenta, o kituose epizoduose po kontaktų su įsismaginusiu lietuviu iš koto virto ir kiti varžovų žaidėjai.

Visgi po tokio įspūdingo savo pasirodymo J. Valančiūnas išliko santūrus.

„Priešakyje laukia 81 reguliariojo sezono rungtynės, o tai – jau istorija. Rezultatas geras, bet laukia dar labai ilgas kelias“, – teigė lietuvis.

Rezultatyviau už Joną žaidė tik DeMaras De Rozanas, kuris per 34 min. įsigudrino pelnyti net 40 taškų (17 iš 27 metimų).

Kartu sudėjus lietuvis ir amerikietis pelnė du trečdalius nugalėtojų taškų – 72.

Toronto ekipa šiose rungtynėse į priekį pabėgo pirmajame kėlinyje ir gana saugų pranašumą išsaugojo iki pat rungtynių pabaigos, taip ir neleidusi varžovams pakilti į lemiamą šturmą.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 40, Jonas Valančiūnas 32, Kyle'as Lowry 10, DeMarre Carrollas 8, Cory Josephas 6.

„Pistons“: Tobias Harris 22, Marcusas Morrisas 17, Andre Drummondas 16, Jonas Leueris 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)