„Vieningai manome, kad visos šiemet žaidusios rinktinės įvykdė planus ir tikrai džiaugiamės visais be išimties pasirodymais, juos galime įvertinti tik labai gerai. Vaikinai žaidė trijuose čempionatuose ir visuose laimėjo medalius. Reikėtų gerokai pagalvoti, kada ankščiau visos dalyvavusios vaikinų rinktinės laimėjo medalius.

Manome, kad tai puikus visų darbas – tiek trenerių, tiek krepšinio mokyklų, tiek žaidėjų, tiek personalo“, – po rezultatų aptarimo sakė jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Po diskusijų LKF sporto direktorius Šarūnas Sakalauskas teigė, kad vasaros rezultatai tikrai džiugina, tačiau nereikėtų užmigti ant laurų.

„Šio susitikimo tikslai buvo du: įsitikinti, ar Lietuvos krepšinio federacija suteikė visas geriausias sąlygas rinktinėmis ruoštis ir dalyvauti čempionatuose bei įvertinti, kaip mūsų rinktinės atrodo bendrame kontekste, kur link eina Europos krepšinis. Džiugu, kad visos mergaičių rinktinės šią vasarą įvykdė iškeltus uždavinius, tai reiškia, kad einame teisinga kryptimi.

Tačiau norėčiau išskirti tai, kad techniniame žaidėjų parengime atsiliekame ir visi trys mergaičių rinktinių treneriai tai akcentavo. Su taktiniu parengimu problemų nėra, todėl dabar kalbėsime su sporto mokyklų treneriais, įvairių lygų atstovais ir spręsime opiausias problemas“, – teigė Š. Sakalauskas.

Nors Europos merginų A divizionuose medalių iškovoti nepavyko, tačiau iškeltus tikslus rinktinės įgyvendino. Vis dėlto, kalbėdamas apie merginų pasiekimus, jaunimo rinktinių vyr. treneris ne tik džiaugėsi rezultatais, bet ir nuogąstavo, jog lietuvaitėms sunku konkuruoti su pajėgiausiomis Europos rinktinėmis.

„U-16 merignų rinktinė su treneriu Daliumi Ubartu pasiekė aukščiausią rezultatą šiais metais – 6 vieta Europos čempionate. Tai tikrai labai geras rezultatas. Aplenkėme tokias merginų krepšinio šalis kaip Baltarusija, Čekija, Vengrija ir net Rusija. Kitos rinktinės taip pat įvykdė keltus uždavinius – išliko A divizione arba į jį sugrįžo.

Mes dėsime visas pastangas, kad tie rezultatai tik gerėtų, labai norėtume ir laukiame to. Tačiau visų pirma, mums labai reikėtų kuo daugiau krepšinį žaidžiančių mergaičių, nes šiuo metu nėra atrankos ir stiprios konkurencijos. Vis dėlto merginos labai progresuoja ir tikimės netolimoje ateityje sulaukti ir dar geresnių rezultatų“, – sakė R. Radvila.

Jam pritarė ir Š. Sakalauskas, kuris pabrėžė, jog reikia skirti nemažą dėmesį sistemos sutvarkymui ir trenerių žinių gilinimui.

„Turime sutvarkyti pačią sistemą, nors ji atrodo ir paprasta. Pagrindinis akcentas – trenerių žinių tobulinimas, jie turi atnaujinti žinias, mokyklose mergaičių grupėms reikia skirti didesnį dėmesį, nes žaidžiančių mergaičių skaičius labai skiriasi, jų yra mažai, taip pat mažai ir trenerių.

Taip pat reikia stiprinti moterų lygas, tiek stipriausią, tiek ir „Akvilės“ lygą. Kai trenerių korpusas gaus naujausias žinias, jas pritaikys ir įgyvendins sumanymus, tada stiprės ir pačios lygos, turėsime tikrai puikią pamainą“, – musukrepsinis.lt sakė Š. Sakalauskas.

Susitikimų metu neaptartas tik vaikinų U-18 rinktinės pasirodymas. 18-mečių Europos čempionatas turėjo būti surengtas liepos 30 – rugpjūčio 7 dienomis, tačiau dėl grėsmės saugumui buvo nukeltas į gruodžio mėnesį. Tuomet dėl Turkijoje įvykusio perversmo kelios nacionalinės federacijos kreipėsi į turnyro organizatorius, nes sulaukė nepilnamečių tėvų nerimo.

Dėl to, kad pirmenybės bus surengtos sezono metu, nuspręsta pakeisti ir varžybų formatą – atsisakoma antrojo varžybų etapo. Pasibaigus grupės etapui po dvi geriausias komandas pateks tiesiai į ketvirtfinalį. Tuomet bus žaidžiami pusfinaliai ir finalai. Turnyras iš viso truks savaitę.

Lietuvos U-18 rinktinei vadovaus Rimantas Grigas, o komandai keliamas tikslas užimti 1-8 vietas.

Lietuvos jaunimo rinktinių rezultatai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)