Į Panevėžį atvyksta turnyrą nesėkme namuose 80:106 prieš Las Palmo „Gran Canaria“ pradėjusi Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ekipa. Vieningoje lygoje Rusijos komanda taip pat lieka be pergalių – pralaimėti visi trys mačai.

Latvio Arturo Štalbergo treniruojamoje komandoje išsiskiria legionieriai – 188 cm ūgio Kennethas Boyntonas, 196 cm ūgio lengvojo krašto ir atakuojančio gynėjo pozicijose rungtyniaujantis Deandre Kane‘as ir puikiai lietuviams pažįstamas Siimas-Sanderis Vene, kuris ne vieną sezoną gynė Kauno „Žalgirio“ garbę.

Varžovai „Lietkabelio“ vyriausiajam treneriui Kaziui Maksvyčiui ir jo padėjėjams puikiai žinomi, nes rugsėjį draugiškame turnyre Liepojoje rusai buvo nugalėti 93:86. Trečiadienio pagrindinis tikslas – palaikant saviems žiūrovams pranokti varžovus dar kartą.

– Ką galėtumėte išskirti „Nižnij Novgorod“ gretose? – oficiali „Lietkabelio“ svetainė paklausė K. Maksvyčio.

– Varžovas labai priklausomas nuo dviejų amerikiečių – Kane‘o ir Boyntono. Jie daug imasi iniciatyvos, daug improvizuoja. Vienas lyderių yra Siimas-Sanderis Vene, kurį gerai pažįstame, toliau pagrindą sudaro rusai. „Nižnij Novgorod“ atvyksta po kelių pralaimėjimų, todėl gali būti sužeistas žvėris. Žaidžiame namie ir galvojame tik apie pergalę.

– Pažvelgus į sudėtį atrodo, kad „Lietkabelis“ turi stipresnę priekinę liniją?

– Stipresnę, jeigu visi bus sveiki. Treniruotėse jau dirba tiek Galdikas, tiek Darjušas, bet jiems dar toli iki savo buvusios sportinės formos, kurią jie buvo pasiekę prieš patirdami traumas.

– Ar labai pasikeitė Rusijos ekipos žaidimas nuo to, kurį demonstravo draugiškame mače?

– Žaidimas nedaug pasikeitė – tiesiog tuomet turnyre nebuvo kelių žaidėjų. Svarbesnį vaidmenį iš jų vaidina tik Ilja Popovas. Varžovai mus žino ir mes kažkiek juos pažįstame.

– Po praėjusios savaitės išvykos į Zagrebą žaidėjai buvo pavargę. Ar pavyko atgauti jėgas?

– Taip, pavyko, nes buvome namuose, turėjome kelias dienas pailsėti, todėl tikrai pavyko visiškai atsistatyti ir pasiruošti trečiadienio rungtynėms.