LKF Vykdomajame posėdyje už D. Adomaičio kandidatūrą, kurią iškėlė ir Lietuvos trenerių asociacija, ir pats A. Sabonis, pasisakė 10 iš 14 komiteto narių. 3 balsų sulaukė Rimas Kurtinaitis, o už Kazį Maksvytį nebalsavo niekas.

A. Sabonis, komentuodamas rinkimų situaciją, pripažino, kad D. Adomaitis buvo ne pirmas jo pasirinkimas. Visų pirma, toliau treniruoti rinktinę buvo siūloma Jonui Kazlauskui, o jam galutinai atsisakius, pasiūlymas pateiktas prie Kauno „Žalgirio“ vairo stovinčiam Šarūnui Jasikevičiui. Visgi pastarasis taip pat davė neigiamą atsakymą.

„D. Adomaitis yra buvęs geras krepšininkas, dabar perspektyvus naujos kartos treneris, savo darbais įrodęs jau nemažai. Galiu pasakyti paprastai – kai baigėsi Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės, aš žaidėjų paklausiau, ką jie norėtų matyti rinktinėje kitus ketverius metus. Jie turėjo laiko, atostogų, o vėliau buvo atsiųstas sąrašas su 5 trenerių pavardėmis. Pirmas buvo J. Kazlauskas, tačiau jo įkalbėti nepavyko. Vėliau sekė Š. Jasikevičiaus kandidatūra – jam davėme savaitę laiko pagalvoti, tačiau Šarūnas atsisakė. Pasakė tai, ką jau girdėjote iš žiniasklaidos – šiuo metu rinktinės treniruoti jis dar nenori. Toliau rikiavosi Dainius, kuris ir pasakė „taip“, – pasakojo A. Sabonis.

Anot LKF prezidento, ant D. Adomaičio pečių krenta didžiulė atsakomybė.

„Jis – žmogus, kuris ne tik turi vadovauti olimpiniam ciklui tuos ketverius metus. Jis turi prisiimti atsakomybę ir vadovauti visai mūsų rinktinių piramidei, kadangi į ją patenka įvairaus amžiaus mūsų rinktinės. Tai bendravimas su mūsų meistriškumo komisija, su vyriausiu jaunimo rinktinių treneriu.

Jis turi turėti vaizdą kas vyksta, nes tai yra atsakingas darbas ir mūsų ateities klausimas. Būtent per čia užaugs mūsų naujieji talentai. Kaip darė Jonas Kazlauskas, D. Adomaitis turės dalyvauti ir kituose mūsų rengiamuose projektuose. Tai ir talentingų trenerių ruošimas, U-15 talentų karta, kur viskas vyksta gerai, visi yra patenkinti ir jaunimo rezultatai yra geri“, – teigė A. Sabonis.

LKF prezidentas pripažino, kad su žiniasklaidoje rinkimų favoritu įvardintu R. Kurtinaičiu apie galimybę stoti prie rinktinės vairo jis nekalbėjo. Priežastis – R. Kurtinaičio pavardė tarp žaidėjų išvardintų specialistų, kurie galėtų treniruoti rinktinę, buvo viena iš paskutinių. Žaidėjai netgi Kęstutį Kemzūrą prie rinktinės vairo norėjo matyti labiau, nei R. Kurtinaitį.

„Su Rimu nebendravau, nes dirbti sutiko D. Adomaitis. Aš net nežinočiau, ką jam paskambinęs sakyti. Būtų situacija kitokia, būčiau paskambinęs“, – pripažino A. Sabonis.

Anot jo, LKF jokios įtakos renkantis asistentus D. Adomaičiui nedarys.

„Kaip jau ir anksčiau buvo, yra renkami vyriausieji treneriai, o vėliau jie renkasi savo komandą. Mes įtakos jiems jokios nedarom. Jam kris atsakomybė ir jis pats rinksis savo asistentus bei komandą“, – pažymėjo A. Sabonis.

Tuo metu LKF generalinis sekretorius M. Špokas tvirtino, kad atsakomybę dėl naujo trenerio darbo ir rinktinės rezultatų prisiims būtent federacija, kuri su A. Saboniu priešakyje ir paskyrė D. Adomaitį.

„Čia buvo ne konkursas, ne atranka, o trenerio paskyrimas, nes visa atsakomybė krenta ant federacijos pečių ir prezidento. Kaip buvo ir prieš ketverius metus, iš A. Sabonio pusės buvo atrinktas vienas pagrindinis kandidatas.

Vėliau, gal kiek ir pavėluotai, prie trenerio skyrimo klausimo prisijungė ir Trenerių asociacija, kuri taip pat įvardijo D. Adomaitį. Taigi, Vykdomajame komitete demokratiniu būdu buvo balsuojama už tris kandidatus ir pasirinkta jums jau žinoma kandidatūra, – sakė M. Špokas. – Be jokių abejonių, federacija prisiims visišką atsakomybę. Rinktinės klausimas visuomet buvo ne tik trenerio, bet ir federacijos atsakomybė, niekas nesikeis.“

D. Adomaičio ir Klaipėdos „Neptūno“ tarpusavio sutartis baigs galioti po šio sezono. Kaip pažymėjo A. Sabonis, su pačiu D. Adomaičiu jau yra aptarta, kad prieš pasirašydamas naujas sutartis su komandomis D. Adomaitis privalės turėti omenyje faktą, kad nuo 2017-ųjų rudens prasideda naujo pobūdžio atranka į 2019-ųjų čempionatą. Jį FIBA vykdys specialių „langų“ principu – rinktinių varžybos bus vykdomos ir klubinio sezono metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)