Vykdomojo komiteto posėdyje D. Adomaitis sulaukė 10 iš 14 galimų narių balsų.

3 balsus gavo Rimas Kurtinaitis, kurio kandidatūrą siūlė Lietuvos trenerių asociacija. Asociacija taip pat kėlė D. Adomaičio ir Kazio Maksvyčio kandidatūras, tačiau balsavimo metu Panevėžio „Lietkabelio“ strategas nesulaukė jokio palaikymo.

Pati Lietuvos trenerių asociacija, kuriai Vykdomajame komitete atstovavo jos garbės prezidentas Vydas Gedvilas, savo balsą atidavė R. Kurtinaičiui.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis savo ruožtu išreiškė palaikymą D. Adomaičiui.

Balsavimo metu savo balso niekam neatidavė tik Lietuvos teisėjų asociacija, kurios atstovas Kęstutis Pilipauskas susilaikė.

D. Adomaitis – buvęs profesionalus krepšininkas, pats žaidęs Lietuvos rinktinėje, su kuria 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzą. Geriausius savo krepšininko karjeros metus 201 cm ūgio puolėjas praleido Kauno „Žalgirio“ komandoje, su kuria 1998 m. laimėjo Europos taurę, o 1999 m. – Eurolygą.

Krepšininko karjerą D. Adomaitis baigė 2009 m. ir iš karto pasuko trenerio keliu, tapęs Slupsko „Energa Czarni“ (Lenkija) komandos stratego asistenu, o vėliau ir pats perėmęs šios komandos vairą. Vėliau iš Šakių kilęs krepšinio specialistas dirbo Vloclaveko „Anwil“, Vilniaus „Lietuvos ryto“, Utenos „Juventus“ komandose, nuo 2015-2016 m. sezono pradžios treniruoja Klaipėdos „Neptūną“.

Paskutinius du sezonus D. Adomaitis buvo išrinktas geriausiu LKL lygos treneriu.

Lietuvos vyrų rinktinei naujo stratego prireikė po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. Jos mūsiškiams susiklostė nesėkmingai, o turnyrui pasibaigus nacionalinę ekipą paliko ilgametis jos vedlys Jonas Kazlauskas.

Visi LKF mėginimai priprašyti trenerį pratęsti savo darbą taip ir liko bevaisiai.

Tarp galimų kandidatų treniruoti rinktinę buvo minimi Šarūnas Jasikevičius, Kęstutis Kemzūra, o realiausiu pretendentu laikytas R. Kurtinaitis, šiuo metu dirbantis Italijoje, Kantu „Red October“ komandoje. Visgi 56-erių krepšinio specialistas dėmesio iš LKF taip ir nesulaukė, apie ką kalbėjo ir duodamas interviu žiniasklaidai.

Moteris treniruos M. Šernius

Lietuvos moterų rinktinės treneriu LKF Valdybos posėdyje išrinktas Mantas Šernius. Už 33-ejų metų krepšinio specialistą balsavo 12 iš 14 Valdybos narių. Tarp kandidatų treniruoti moterų komandą taip pat buvo minimi Linas Šalkus ir Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

M. Šernius moterų rinktinę jau yra treniravęs ir anksčiau – 2014-2015 m. Jo vadovaujama rinktinė 2015-ųjų Europos čempionate užėmė 8-ąją vietą.

LKF vykdomąjį komitetą sudaro 14 asmenų: Arvydas Sabonis (LKF prezidentas), Mindaugas Špokas (LKF generalinis sekretorius), Algimantas Stasys Anužis (LKF viceprezidentas), Mindaugas Plūkas (LKF viceprezidentas), Remigijus Milašius (LKL prezidentas), Remigijus Štaras (NKL prezidentas), Darius Gudelis (RKL prezidentas), Audra Ginelevičienė (LMKL direktorė), Rasa Mikaitytė („Akvilės“ krepšinio lygos direktorė), Martynas Račkauskas (MKL direktorius), Rimantas Cibauskas (LSKL prezidentas), Kęstutis Pilipauskas (Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas), Vydas Gedvilas (Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos garbės prezidentas), Vladas Garastas (LKF Garbės prezidentas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (472)