Diskusijos, peraugusios į ginčus, prasidėjo pasklidus gandams, jog LKF jau nusprendė treneriu skirti šiuo metu Klaipėdos „Neptūne“ dirbantį Dainių Adomaitį, o jo kandidatūrą iškėlė dabar jau buvęs rinktinės strategas Jonas Kazlauskas. Nei D. Adomaitis, nei J. Kazlauskas, nei LKF situacijos nekomentavo.

Jau keli LKF Vykdomojo komiteto nariai pareiškė, jog prie rinktinės vairo norėtų matyti ne D. Adomaitį, o Rimą Kurtinaitį. Minimos ir Šarūno Jasikevičiaus bei Kazio Maksvyčio kandidatūros.

Apie būsimus Lietuvos rinktinės trenerio rinkimus ir tinkamiausią specialistą užimti šį postą kalbėjomės su legendiniu treneriu, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubo prezidentu Rimantu Endrijaičiu.

„Mano nuomone, dabar yra trys, o ne du ar vienas, rimti kandidatai – tai R. Kurtinaitis, D. Adomaitis ir Š. Jasikeivičius. R. Kurtinaitis turi didžiausią įdirbį ir didžiausią patirtį, jis turėtų būti treneris-autoritetas. Kiti du kandidatai yra patys perspektyviausi šiuo metu aukštame lygyje dirbantys treneriai“, – dėstė R. Endrijaitis.

Legendinis treneris nepanoro plačiau pasakoti apie gandus, jog LKF jau yra apsisprendusi dėl trenerio. „Aš nesu federacijos narys ir su jais reikalų neturiu. Aš jau sakiau, mano nuomone, yra trys kandidatai“, – nedaugžodžiavo R. Endrijaitis.

Tiesa, treneris palietė kitą aspektą – visi trys minimi kandidatai šiuo metu turi sutartis su klubais, todėl net ir LKF sprendimas gali nebūti galutinis. R. Kurtinaitis šiuo metu dirba Italijos Kantu „Red October“ klube, o D. Adomaitis ir Š. Jasikevičius treniruoja LKL komandas – „Neptūną“ ir „Žalgirį“.

R. Endrijaitis neišskyrė nei vieno iš jo įvardytų trijų kandidatų. „Tegul federacija sako, kuris yra verčiausias laimėti rinkimus. Yra 14 Vykdomojo komiteto narių, tegul jie balsuoja ir tada matysim, kuris verčiausias tapti rinktinės treneriu. Aš tik vieno nesuprantu – kas čia taip dega? Ar čia gaisras koks? Mano nuomonė šituose rinkimuose niekam įtakos nepadarys, taip kaip ir visų kitų likusių Lietuvos žmonių“, – kalbėjo specialistas.

Treneris patikino, jog klausti žaidėjų nuomonės, su kokiu treneriu jie norėtų dirbti rinktinėje, nėra reikalo. „Aš jums pasakysiu taip: Javtokas norės vieno trenerio, Kavaliauskas – kito, Valančiūnas – dar trečio. Čia nerimtas dalykas. Rinkti trenerį – ne žaidėjų reikalas. Kitas dalykas – ne trenerio reikalas sukviesti žaidėjus į rinktinę. Treneris turėtų pateikti sąrašą žaidėjų federacijai, o tegul jie tada ir derina. Palikime treneriui tik treniravimą, o ne organizavimą“, – kalbėjo R. Endrijaitis.

Kas taps rinktinės strategu, sužinosime spalio 25 dieną – būtent tada vyks LFK Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame bus patvirtintas naujasis rinktinės treneris. Beje, federacija nemato reikalo pakviesti žurnalistų į spaudos konferenciją iškart po sprendimo, todėl ją organizuos tik po trijų dienų. Iki tol įtampa krepšinio užkulisiuose pasieks maksimalią ribą.