Šeimininkus į pergalę atvedęs L. Westermannas pelnė 20 taškų ir pagerino karjeros rezultatyvumo Eurolygoje rekordą. Taip pat 24-erių metų įžaidėjas šiame mače surinko 24 naudingumo balus – tai taip geriausias jo pasiekimas šiame turnyre.

Iki šiol geriausią mačą L. Westermannas Eurolygoje buvo sužaidęs 2014 m. , kai atstovavo Limožo CSP komandai. Susitikime su Tel Avivo „Maccabi“ tąsyk jis pelnė 16 taškų ir surinko 22 naudingumo balus.


Permainingose rungtynėse „Žalgiris“ keletą kartų buvo leidęs varžovams atitrūkti 9 taškais (27:36, 37:46), tačiau nepasimetė.

Įpusėjus rungtynėms Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai atsiliko 34:40, bet trečiajame žaidė itin rezultatyviai, pelnė net 27 taškus ir susigrąžino iniciatyvą (61:61 po 30 min.).

Žalgiriečiai priekyje buvo didžiąją ketvirtojo kėlinio dalį, o jam įpusėjus po kelių L. Westermanno ir Edgaro Ulanovo metimų įgijo 7 taškų pranašumą (75:68), kurio baskai panaikinti nebeįstengė.

Viena iš pergalės priežasčių tapo ne tik naudingas ir rezultatyvus prancūzo pasirodymas, bet ir ryškiausios varžovų žvaigždės sustabdymas.

Iki tol sunkiai sulaikomas ir Antaną Kavaliauską blokais apdalinęs italas Andrea Bargnani (17 taškų) per ketvirtąjį kėlinį į krepšį nepataikė nė karto ir likus žaisti 4 min. aikštę paliko dėl penktos asmeninės pražangos.

„Baskonia“ komandai atstovaujantis lietuvis Tadas Sedekerskis trenerio sprendimu aikštėje nepasirodė.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 36-27, prasčiau už varžovus metė dvitaškius, tačiau kiek sėkmingiau – tritaškius ir baudas.

„Žalgiris“: Leo Westermannas 20 (7/9 dvit., 2/3 trit., 4 atk. kam., 4 rez. perd., 24 naud. b.), Brockas Motumas 12, Artūras Milaknis 9, Edgaras Ulanovas 8, Antanas Kavaliauskas 7, Paulius Jankūnas 6 (9 atk. kam.), Kevinas Pangosas 6, Lukas Lekavičius 6 (5 rez. perd.), Renaldas Seibutis 2, Augusto Lima 1, Robertas Javtokas 1.

„Baskonia“: Adamas Hanga 18, Andrea Bargnani 17, Tornike Shengelia 13, Shane'as Larkinas 11, Joshas Akognonas 4, Johannesas Voigtmannas 4, Kimas Tillie 2.

Ateinančią savaitę „Žalgirio“ laukia net dvejos Eurolygos rungtynės. Spalio 26 d., trečiadienį išvykoje kauniečiai susirems su Stambulo „Fenerbahce“, o spalio 28 d., penktadienį namie – su „Maccabi“.

Rungtynių eiga

I kėlinys

„Žalgirio“ starto penketas – Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Leo Westermannas, Kevinas Pangosas ir Antanas Kavaliauskas. Pastarasis jau pirmos kauniečių atakos metu gavo du „stogus“ nuo Andrea Bargnani.

Taškų sąskaitą rungtynėse tritaškiu atidarė Tornike Shengelia, dvitaškį su pražanga pridėjo A. Bargnani ir žalgiriečiai iš karto atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje – 0:6. Šeimininkų taškų sąskaitą tritaškiu atidarė K. Pangosas, įkvėpęs šeimininkus spurtui 8:0. Įpusėjus pirmajam kėliniui žalgiriečiai priekyje – 10:8.

Po šalto dušo atsigavę kauniečiai puolime nesustoja, bet sulaikyti A. Bargnani – sudėtinga. Dar pirmajam kėliniui nesibaigus italas jau yra pelnęs 7 taškus.

Kėlinys baigiasi apmaudžia Renaldo Seibučio klaida, kurią dėjimu į krepšį paverčia Adamas Hanga.

Po 10 min. „Žalgiris“ atsilieka 20:23.

Rezultatyviausi tarp šeimininkų – po 5 taškus pelnę P. Jankūnas ir L. Westermannas. Svečiams po 7 taškus surinko A. Hanga ir A. Bargnani.

II kėlinys

Antrojo kėlinio pradžia ir vėl sėkmingesnė svečiams, jie tolsta (22:27), tačiau baskus kiek nuramina Luko Lekavičiaus dvitaškis iš vidutinio nuotolio. Sužaidus 4 min. antrajame kėlinyje – 24:29.

Po Jakos Blažičiaus metimo įpusėjus kėliniui – 24:31. Netrukus Artūras Milaknis atidarė savo taškų sąskaitą tritaškiu – 27:31.

A. Bargnani toliau siautėja – po jo metimo „Baskonia“ įgyja jau rekordinę 9 taškų persvarą (27:36), bet „Žalgiris“ nesutrinka ir aktyvaus K. Pangoso pastangų dėka sugeba priartėti – 34:36.

Po 20 min. „Žalgiris“ atsilieka 34:40.

Rezultatyviausi tarp šeimininkų – 9 taškus pelnęs L. Westermannas ir 6 surinkęs K. Pangosas. „Baskonia“ ekipai A. Bargnani pelnė 12, A. Hanga – 11 taškų.

III kėlinys

Trečiasis kėlinys prasideda tritaškiu liūtimi – A. Bargnani pataiko pirmas, į tai atsako A. Milaknis, bet A. Hanga taip pat taiklus (37:46). A. Kavaliauskas mažina atotrūkį, bet su A. Bargnani susitvarkyti jam per sudėtinga (43:48).

Visgi netrukus L. Lekavičių italas stabdo viduryje aikštės, o arbitrai fiksuoja nesportinę pražangą. „Žalgiris“ visiškai priartėja – 51:52 įpusėjus kėliniui.

Po labai ilgos pertraukos Brockas Motumas išveda žalgiriečius į priekį (53:52). Visgi netrukus australas užsidirba nesportinę pražangą, kurią baskai išnaudoja išsiverždami į priekį (55:59).

„Žalgiris“ į tai atsako spurtu 6:0 (51:59), bet Tornike Shengelia baudų metimais atstato pusiausvyrą. Po 30 min. rezultatas lygus – 61:61.

„Žalgirio“ gretose rezultatyviausias L. Westermannas (14 taškų), „Baskonia“ – A. Hanga (18 taškų).

IV kėlinys

Ketvirtį taikliu metimu pradeda E. Ulanovas – 63:61, bet T. Šengelija atstato pusiausvyrą (63:63). Sužaidus 4 min. kėlinyje po Shane'o Larkino tritaškio „Žalgiris“ atsilieka 67:68.

Įpusėjus kėliniui L. Westermannas „Žalgirio“ pranašumą didina iki 4 taškų (72:68), o A. Bargnani likus žaisti 4 min. užsidirba penktąją pražangą. Žalgiriečiai tolsta – 75:68. Baskai po E. Ulanovo klaidos priartėja – 75:70, lieka žaisti 1 min. 15 sek.

Žalgiriečiai du kartus apmaudžiai klysta, bet Sh. Larkinas nepataiko dviejų baudų iš eilės (76:71) ir rungtynių baigtis yra nulemta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)