Pirmąsias rungtynes Eurolygoje kauniečiai pralaimėjo šią savaitę vyriausiąjį trenerį atleidusiam Atėnų „Panathinaikos“ klubui, o Vitorijos krepšininkai pirmame ture namie vienu tašku išplėšė pergalę iš Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkų rankų.

Žalgiriečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius teigė, kad ruošdamas komandą rungtynėms, akcentuoja varžovų pelnomų lengvų taškų svarbą.

Žalgiris turi žaisti savo žaidimą, tikiuosi bus daug žiūrovų. Prieš kai kuriuos žaidėjus centruosime, žaisime du prieš du, stengsimės žaisti greitai, agresyviai, taip, kaip norime visą laiką žaisti.

Pirmose rungtynėse padovanojome daug lengvų taškų. Priešininkai šiuo metu yra bene greičiausia krepšinį žaidžianti komanda Europoje. Jie fantastiškai greitai bėga į greitą puolimą po atkovotų ir perimtų kamuolių. Greito puolimo stabdymas ir antro šanso taškai bus svarbiausi dalykai. Jei daug dovanų nepridalinsime, manau, turime gerus šansus“, – žurnalistams prieš trečiadienio vakarinę treniruotę kalbėjo Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius gyrė iš NBA į Europą atkeliavusį A. Bargnanį, tačiau labiau treneriui rūpi, kaip sustabdyti uraganišką Vitorijos krepšininkų puolimą.

„Aišku, A. Bargnani yra labiau pozicinio žaidimo ašis, jis aukščiausio lygio žaidėjas, jis mums pridarys bėdų, reikia mažinti jo rolę. Bet jis neturėtų būti lemiamu veiksniu rungtynėse. Ši komanda tiesiog įspūdingai bėga į greitą puolimą, įspūdingai veržiasi, žymiai svarbiau tai sustabdyti.

A. Bargnani pataiko daug metimų, sunkių metimų, pataikys ir penktadienį. Svarbiausia, neleisti jiems atkovoti kamuolius puolime, kiekvienas šansas apsiginti bus aukso vertės“, – priešininkus vertino Š. Jasikevičius.

„Varžovas agresyvus, pelno daug taškų, demonstruojantis greitą puolimą, tai yra atletiška komanda. A. Bargnani labai svarbus šioje komandoje, jis yra lyderis, tačiau ne jis vienas stato žaidimą. Rungtynėse turime užduotį neleisti jiems karaliauti mūsų baudos aikštelėje. Atkovotų kamuolių skaičius gali turėti įtaką, jei mes trenerio nurodymus vykdysime, turime galimybę laimėti.“ – apie ateinančias rungtynes kalbėjo Robertas Javtokas.

Rungtynės „Žalgirio“ arenoje prasidės 19.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)