Pastaraisiais metais greitėjant NBA žaidimo stiliui, tikrieji centrai, tokie kaip J. Valančiūnas, susidurdavo su problemomis gynyboje. Šias spragas varžovai išnaudodavo žaisdami pikenrolą, po kurio 213 cm ūgio uteniškis tiesiog nesuspėdavo grįžti prie savo ginamojo arba greičiu nusileisdavo varžovų įžaidėjui.

Be to, po nesėkmingų atakų puolime JV dažnai nespėdavo sugrįžti į gynybą, kai varžovai regzdavo greitas atakas. Bet sveika mityba ir papildomas darbas su bėgimo treneriais, panašu, kad davė „Raptors“ trenerio taip ilgai lauktų vaisių.

„Aš nerimavau dėl gynybos greitajame varžovų puolime: ar JV ir Jaredas Sullingeris spės iškart grįžti prie savojo krepšio? Bet aš įsitikinau – jie pirmųjų treniruočių ir draugiškų rungtynių metu tai darė sėkmingai. Tai atsako į mano klausimą“, – lietuvio ir jo porininko pastangas įvertino D. Casey.

„Aišku, reguliariajame sezone bus dar sunkiau“, – pridėjo specialistas.

„Raptors“ krepšininkai iki šiol jau spėjo sužaisti penkerias draugiškas rungtynes, kuriose šventė tris pergales. Iki NBA reguliariojo sezono pradžios „ropliai“ žengs dar du kartus: šiąnakt Detroite žais prieš „Pistons“ vyrukus, o naktį iš penktadienio į šeštadienį – Vašingtone prieš „Wizards“ komandą.

J. Valančiūnas per keturis mačus aikštėje vidutiniškai praleisdavo 19 minučių, pelnydavo 9,75 taško ir atkovodavo 7,25 kamuolio.

„Mane neramina gynyba. Mes tikrai pelnysime taškų. Jono ir kitų aukštaūgių indėlis šioje komandoje turi būti gynyboje. Stengsimės šiemet dažniau žaisti „pikenrolą“, leisime Jonui po krepšiu daugiau žaisti vienas prieš vieną, bet mane daug labiau neramina mūsų gynyba ir kaip jis joje pasirodys.

Šiemet šiek tiek dažniau atakas bandysime baigti per jį, tačiau tai toli gražu neprilygs tam, ką jis mums turės duoti gynyboje“, – kiek anksčiau pagrindinius J. Valančiūno tikslus naujajame NBA sezone akcentavo D. Casey.

Reguliarųjį sezoną „Raptors“ atidarys spalio 27 d. 2.30 val. Lietuvos laiku Toronte vyksiančiame mače prieš Detroito „Pistons“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)