Ukmergė pirmoms sezono rungtynėms pasirinkta neatsitiktinai. Dar pernai, žaisdama B divizione, „Olimpo“ ekipa įrodė, kad moka organizuoti krepšinio šventes ir pritraukdavo daug krepšinio išsiilgusių vietos sirgalių. Šio miesto ekipa tik šiemet gavo teisę rungtyniauti aukštesniame A divizione, tad bus įdomu stebėti, kaip jai sekasi su labiau patyrusiais varžovais.

Šiemet RKL pristatė naują savo kryptį – dėmesį jaunų jalentų ugdymui. Būsimi Ukmergės „Olimpo“ varžovai debiutinėse rungtynėse yra būtent tie, kuriems šį kryptis ir skirta.

Vilniaus VKC komandai vadovauja žinomas Lietuvos jaunų krepšininkų ugdymo specialistas G. Regina. Per savo darbo metus jis išaugino ne vieną žinomą krepšininką, kurių garsiausias, be abejo, – Jonas Valančiūnas. Strategas kasmet suburia į savo komandos gretas perspektyvius jaunuolius ir grūdina juos RKL čempionatuose.

Sezono atidarymo rungtynėse žiūrovų nuotaiką skaidrins palaikymo šokėjų grupė, o jai talkins tikras Lietuvos kepšinio simbolis Amberis. Žiūrovams organizatoriai žada ne vieną smagų konkursą ir vertingus prizus. Rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Iškart po sezono atidarymo rungtynių RKL rengia Vykdomojo komiteto, kurį sudaro 5 klubų atstovai ir RKL vadovybė, posėdį. Pagrindinis klausimas, kurį svarstys lygos klubų atstovai – jau kitą savaitę Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) posėdyje vyksiantis naujo Lietuvos rinktinės trenerio paskyrimas.

„Regionų krepšinio lyga turi vieną balsą LKF Vykdomajame komitete. Artėjant tokiam svarbiam klausimui kaip Lietuvos rinktinės trenerio paskyrimas, būtina išgirsti mūsų klubų poziciją. Norime, kad būsimas balsavimas tinkamai reprezentuotų visos lygos nuomonę“, – sakė RKL direktorius Aleksas Makulavičius.

„Rinktinės trenerio tema tapo itin aktuali viešojoje erdvėje pasigirdus spekuliacijų, kad jau neva sutarta su Dainiumi Adomaičiu. Iš LKF jokios informacijos dėl kandidatų neturime, nežinome ir kokiu principu vyks rinkimai. Norime tinkamai tam pasiruošti, kad galėtume argumentuotai diskutuoti ir balsuoti“, – apie būsimo RKL posėdžio svarbą pasakojo lygos direktorius.

2016-2017 m. Natural Pharmaceuticals-RKL čempionate rungtyniauja 41 komanda dviejuose pajėgumo divizionuose – A ir B. Pajėgesniame A divizione žaidžia 16 komandų. B divizione 25 ekipos padalintos į 3 grupes regioniniu principu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją