Prancūzijos rinktinės strategą Vincentą Collet vasarą į Henriką Dettmanną pakeitusi SIG ekipa per pirmuosius keturis šalies čempionato turus iškovojo vos vieną pergalę ir užima paskutinę vietą tarp visų aštuoniolikos čempionate dalyvaujančių komandų.

Nepaisant košmariškos sezono pradžios, SIG ekipa nusitaikiusi tik į čempionės titulą. Tą iliustruoja ne tik komandos vadovų pasisakymai viešoje erdvėje, bet 6,2 milijono eurų biudžetas, kuriuo šį sezoną disponuoja SIG klubas. Pagal šį rodiklį Strasbūro komanda šalyje nusileidžia tik Limožo SCP krepšininkams.

Nepaisant turimų lėšų, sezono pradžia SIG klubui netapo rožėmis klota. Trimis pralaimėjimais paeiliui čempionatą pradėję H. Dettmanno auklėtiniai pergalę iškovojo tik praėjusį savaitgalį, kai namuose po atkaklios kovos 75:71 privertė pasiduoti „Le Portel“ krepšininkus.

Nugalėtojams po 14 taškų pelnė prieš kelis metus Atlantos „Hawks“ klube žaidęs Pape Sy, Eurolygos patirties turintis Ervingas Walkeris bei Prancūzijos rinktinės narys ir 2015 metų Europos čempionato bronzos medalininkas Mouhammadou Jaitehas (13 atk. kam.), 11 – prieš porą metų Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius vilkėjęs A.J.Slaughteris (tritaškiai 3/6), po 8 – Jeremy Leloupas bei Paulas Lacombe.

Pastaruoju metu žaidimas nesiklijuoja ir Utenos klubui. Antano Sireikos komanda pralaimėjo tris paskutines rungtynes šalies čempionate, o savaitgalį Klaipėdoje prarado ir kapitoną Arminą Urbutį, kuris patyrė kelio traumą. Pirmadienį vakare aukštaūgiui Kaune buvo atlikti tyrimai, tad rungtynių dieną paaiškės, kokio sudėtingumo traumą patyrė žaidėjas.

Tačiau „Juventus“ klube yra ir gerų naujienų. Pirmadienį su komandos draugais jau sportavo Gytis Sirutavičius, kuris dvikovoje su SIG klubu jau turėtų grįžti į aikštelę. Debiutui Utenos arenose pasirengę ir priekinėje linijoje žaidžiantys naujokai – Valdas Vasylius ir Ovidijus Galdikas.

Visiems šiems žaidėjams tai bus debiutas naujame FIBA Čempionų lygos turnyre, tad „Juventus“ ekipos strategas A. Sireika ragino nepraleisti šių rungtynių:

„Suprantu, kad žiūrovai yra nusivylę, nes mes nedemonstruojame geriausios savo formos. Tokiu atveju kviečiu juos ateiti ne mūsų palaikyti, bet parodyti, kad Lietuva tikrai yra krepšinio šalis. Rungtynes transliuos televizija ir nesinori, kad būtų rodomos tuščios tribūnos. Atvažiuoja puiki komanda, turinti daugybę aukščiausio lygio žaidėjų, gerai žinomą trenerį, o visas pasirengimas ir organizacija man primena Olimpines žaidynes.

Tik jos šį kartą vyksta Utenoje. Tikrai raginu miestelėnus nepraleisti progos, nes niekada negali žinoti, ar dar kada nors savo mieste turėsite galimybę išvysti rungtyniaujant Strasbūro komandą“.

Antradienį Utenos arenoje žiūrovai išvys ne tik krepšinį, bet ir kitų akiai malonių reginių. FIBA turnyruose yra draudžiama giedoti valstybinius Himnus, tačiau „Juventus“ komandos sirgaliai ragina parodyti, kad Lietuva yra ne tik krepšinio šalis, bet ir pripažįstanti tautiškumą. „Raudonieji velniai“ prieš rungtynes ketina sugiedoti šalies Himną, o įvaizdžiui sustiprinti visi arenoje susirinkę žiūrovai turės galimybę padaryti milžinišką trispalvę.

Ant arenos kėdžių bus išdėlioti Lietuvos vėliavos spalvų lapai, tad giedant Himną raginame juos iškelti į viršų. Arena nusidažys vėliavos spalvomis, o šį vaizdą matys visas pasaulis, kadangi rungtynės tiesiogiai bus transliuojamos ne tik LRT Kultūros kanalu, bet ir oficialioje FIBA Čempionų lygos paskyroje Youtube.com tinklapyje.

Žiūrovai taip pat raginami į areną atsinešti Lietuvos vėliavą. Du laimingieji, į rungtynes atsinešę šį atributą, didžiosios pertraukos metus turės galimybę laimėti abonementus į visas šio sezono „Juventus“ komandos namų rungtynes.

Utenos klubas primena, kad bilietus į rungtynes galima įsigyti „Maxima“ (Aušros g.) informacijos kasoje, Turizmo informacijos centre (Stoties g.) bei internetu www.bilietupasaulis.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)