Praėjusį savaitgalį be pralaimėjimų žygiavo ir abi pergales iškovojo Raseinių „Rasai“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ bei Vilniaus „Perlas“.

Tuo metu be Šakių ekipos abu kartus suklupo Molėtų „Ežerūnas“ bei „Mažeikiai“.

Įsimintinas „Rasų“ centro pasirodymas, „Vyčio“ buksavimas, komandų naujokų pasirodymai ir dar daugiau – tradicinėje tinklalapio „nklyga.lt“ savaitės apžvalgoje.

Benefisas

Raseinių „Rasų“ komandos puolėjas Šarūnas Beniušis praėjusio savaitgalio rungtynių greičiausiai dar ilgai nepamirš. Mažeikiškis įsimintiną pasirodymą surengė šeštadienį, kuomet rungtynėse prieš savo buvusią komandą „Mažeikius“ pelnė 25 taškus, atkovojo 14 kamuolių, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 43 naudingumo balus. Tai neabejotinai buvo sėkmingiausios Beniušio karjeros rungtynės.

Įžangą į šeštadienio benefisą Beniušis padarė jau penktadienio rungtynėse su Šakių „Vyčiu“. 23-ejų metų aukštaūgis Šakiuose pelnė 20 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus.

Visiškai nenuostabu, kad Beniušio vedama „Rasų“ ekipa laimėjo abi savaitgalio rungtynes ir įsibrovė tarp pirmenybių lyderių.

Benefisas II

Sėkmingiausias karjeros rungtynes praėjusį savaitgalį sužaidė 24-erių metų „Šilutės“ gynėjas Darius Kibildis. Penktadienio rungtynėse su „Palanga“ krepšininkas per 30 minučių spėjo pelnyti 30 taškų (3/4 dvit., 6/9 trit., 6/6 baudos), atlikti 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokuoti 5 pražangas bei surinkti 31 naudingumo balą.

Tai rezultatyviausios ne tik paties krepšininko karjeros rungtynės, bet ir geriausias šio sezono individualus pasirodymas puolime, kadangi Kibildis tapo pirmuoju šio sezono lygos žaidėju, kuris peržengė 30 per mačą pelnytų taškų ribą.

Kibildžio vedami Roberto Kuncaičio auklėtiniai namuose 97:71 nugalėjo „Palangą“.

Kas darosi su „Vyčiu“?

Prieš sezoną, ko gero, nebuvo daug sirgalių, kurie būtų spėję, jog vienu favoritų laikytas Šakių „Vytis“ sezoną pradės keturiais pralaimėjimais iš eilės. Stipriai klimpstantys Virginijaus Sirvydžio auklėtiniai penktadienį namuose 76:109 buvo pažeminti Raseinių „Rasų“, o kitą dieną taip pat savoje arenoje 82:90 kapituliavo prieš Kauno „Žalgiris-2“ komandą.

Pralaimėjimas Raseinių klubui 33 taškų skirtumu buvo didžiausia šio sezono namuose patirta nesėkmė, o sudėjus dviejų savaitgalių rezultatus, „Vytis“ kol kas yra mažiausiai tritaškių lygoje pataikiusi komanda (21).

Visgi neskubėkime nurašyti Šakių ekipos. Praėjusį sezoną „Vytis“ lygoje startavo patirdamas tris nesėkmes iš eilės, o įsibėgėjęs sugebėjo nepralaimėti net 18 mačų paeiliui. Beje, tris iš keturių šių metų nesėkmių „Vytis“ patyrė prieš komandas („Rasai“, „Telšiai“, „Nafta-Uni-Akvaservis“), kurios kol kas išsidėsčiusios pirmajame pajėgiausių ekipų šešetuke. Galbūt Šakių komandai trūksta tik laiko?

Užtikrintai

Praėjusį savaitgalį per dvejas rungtynes pralaimėjimo kartėlio nepatyrė Vilniaus „Perlas“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Raseinių „Rasai“, tačiau pastarosios dvi ekipos pergales iškovojo itin solidžiu stiliumi. Skaičiuojant ketverias šių komandų rungtynes, mažiausiu skirtumu baigėsi rungtynės Marijampolėje, kur sūduviečiai 25 taškų persvara (96:71) nugalėjo „Nafta-Uni-Akvaservis“ komandą. Kitame mače „Sūduva-Mantinga“ 101:69 nugalėjo Joniškio „Delikatesą“, o tuo metu „Rasai“ 109:76 nukovė „Vytį“ ir 84:58 susitvarkė su „Mažeikiais“.

Nenuostabu, kad po keturių turų šios dvi komandos yra rezultatyviausios ir naudingiausios visoje lygoje. Pirmoje vietoje abejose kategorijose žengianti „Sūduva-Mantinga“ per susitikimą vidutiniškai pelno po 92,75 taško ir renka po 108,75 naudingumo balo, o „Raseiniai“ pelno po 92,25 taško ir renka po 105,5 naudingumo balo.

Naujokai

Praėjusią savaitę pirmenybių komandose debiutavo penki jau sezono eigoje komandas papildę naujokai.

Bene sėkmingiausiai iš jų debiutavo „Vyčio“ naujokas Rokas Stankevičius, kuris jau pirmose rungtynėse su „Rasais“ surinko 19 taškų bei 18 naudingumo balų. Tiesa kitose rungtynėse su „Žalgirio“ dubleriais kaunietis tepelnė 4 taškus bei atkovojo 4 kamuolius.

Bene sėkmingiausiai iš jų debiutavo „Vyčio“ naujokas Rokas Stankevičius, kuris jau debiutinėse rungtynėse su „Rasais“ surinko 19 taškų bei 18 naudingumo balų. Tiesa kitose rungtynėse su „Žalgirio“ dubleriais kaunietis pelnė 4 taškus bei atkovojo 4 kamuolius.

Šakiuose debiuto sulaukė ir amerikietis gynėjas De’Aundre Anthony Smithas. Tiesa, legionieriui pirmasis blynas prisvilo. Mače su „Rasais“ jis taškų nepelnė, atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą ir mačą baigė su –2 naudingumo balais. Antrose savaitgalio rungtynėse krepšininkas progos pasireikšti nebegavo.

Naujoko sulaukė ir kita Suvalkijos komanda – „Sūduva-Mantinga“. Jos gretose vienintelėse savaitgalio rungtynėse pasireikšti gavo jaunasis centras Martynas Pacevičius, kuris rungtynėse su „Nafta-Uni-Akvaservis“ komanda per 3 minutes pataikė vienintelį mestą dvitaškį.

Į NKL pirmenybes po neilgos pertraukos sugrįžo ir Rytis Biliartas. „Mažeikių“ garbę ginantis klaipėdietis suolelio savaitgalį suolelio nešildė ir pirmajame sezono mače su „Sporto klubu“ pelnė 8 taškus bei sugriebė tiek pat kamuolių. Kitame susitikime su „Rasais“ Biliartas puolime buvo kiek sėkmingesnis ir pelnė 13 taškų bei atkovojo 3 kamuolius.

Pasireikšti daug laiko gavo ir Marijampolės ekipos „Rasams“ paskolintas Giedrius Stankevičius. Jaunasis puolėjas pirmajame mače prieš „Vytį“ per 19 minučių nepasižymėjo, tačiau kitą dieną susitikime su „Mažeikiais“ Stankevičius per 21 minutė pelnė 4 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją