18 val. prasidėsiančiose LMKL rungtynėse vilniečių lauks ypatingos varžovės. Praėjusiame sezone kelią į finalą sostinėms krepšininkėms užkirtusios Marijampolės „Sūduvos“ atstovės, kurios iškovojo sidabro apdovanojimus.

„Kas buvo – tas. Norime pratęsti sėkmingą pradžią ir pirmose sezono namų rungtynėse iškovoti pergalę“, – sakė „Kibirkšties“ gynėja Justina Kraujūnaitė.

„Kibirkšties“ merginos pirmose oficialiose LMKL sezono rungtynėse 67:55 palaužė nugalėtojų titulą ginančias Kauno rajono „Sirenas“. „Sūduvos“ ekipa pirmą turą praleido, tačiau spėjo sužaisti vienerias rungtynes Baltijos lygoje, kur 80:58 nepaliko vilčių Minsko „Horizont-RCOP“ komandai iš Baltarusijos. Tąsyk suvalkiečių ekipoje pasižymėjo Ieva Šimkutė, Neringa Skadaitė ir Arina Bilotserkivska, kurios pelnė po 12 taškų.

„Po pergalės sezono starte nuotaikos visada būna geros, bet po šios – dar geresnės, nes laimėta prieš komandą, kurios tikslas yra apginti čempionių titulą, – šypsojosi gynėja J. Kraujūnaitė. – Dabar laukia dar vienos sunkios rungtynės, sunku kažką prognozuoti, turime susikaupti ir įgyvendinti susitartą rungtynių planą. „Sūduvos“ komandą po praėjusio sezono paliko 2 lyderės, todėl šią vietą teks užimti kažkam kitam“.

21-erių metų J. Kraujūnaitė, kuri yra pagrindinė „Kibirkšties“ atakų organizatorė, šį sezoną pradėjo užtikrintai. Įžaidėja per pirmas LMKL rungtynes surinko 8 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 2 kamuolius, o per trejas Rytų Europos lygos rungtynes vidutiniškai rinko po 7 taškus, 3 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

„Šiuo metu mano sportinė forma tikrai geresnė už tą, kuri buvo praėjusio sezono pradžioje, – juokėsi J. Kraujūnaitė. – Kiekvienas sezonas duoda ką nors naudingo, ne išimtis buvo ir praėjęs. Aš pradėjau labiau pasitikėti savo jėgomis. Manau, kad šiemet mes tikrai galime pakartoti praėjusių metų pasiekimą, o gal net užlipti ant aukštesnio laiptelio“.

Penktadienį 18 val. MRU sporto salėje (Ateities g. 20) susirinkę krepšinio mėgėjai turės galimybę tapti Vilniaus „Kibirkšties“ garbės nariais bei laimėti kelionę į Indiją arba Tailandą.

Tai pat žiūrovai galės savo piniginę papildyti ir piniginiais prizais. Pertraukos metu vyks LMKL rėmėjo žaidimas, kurio taisyklės – ganėtinai paprastos. Išrinktiems laimingiesiems pataikius nuo vidurio linijos atiteks 300 eurų, nuo tritaškio – 30 eurų, nuo baudų metimo linijos – 15 eurų, o iš baudos aikštelės – 5 eurai.

„Džiaugiamės, kad pagaliau ir Vilniuje sulaukėme „Kibirkšties“ rungtynių, – teigė ekipos vadovas Dainius Virbickas. – Kviečiame visus krepšinio mylėtojus savaitgalį pasitikti su moterų krepšiniu. Laukiame puikios dviejų lygiaverčių varžovių kovos, o kur dar atrakcijos žiūrovams. Visų labai laukiame salėje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją