1999–2000 m. sezone „Sema“ besivadinęs klubas varžėsi Radivojaus Koračo taurės turnyre, kur kovojo vienoje grupėje su Vroclaveko „Anwil“, Permės „Ural Great“ ir Kijevo „CSCA Ukrtatnafta“ kubais. Deja, bet tuomet nė vienos pergalės panevėžiečiams iškovoti nepavyko – patirti visi šeši pralaimėjimai, o arčiausiai pergalės Alfredo Vainausko auklėtiniai buvo pirmojoje dvikovoje namuose, kai lenkams nusileido 67:73.

Tarp tuometinės ir dabartinės komandos sudėties yra ir vienas panašumas – joje žaidė Mindaugas Lukauskis, kuris dabar yra „Lietkabelio“ kapitonas. Tuomet 20-metis puolėjas aikštelėje praleisdavo po 25 minutes, įmesdavo 5,5 taško, atkovodavo 1,8 kamuolio ir atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Semos“ gretose rungtyniavo dabartinis Austrijos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra, Vilniaus „Lietuvos ryto“ direktorius Martynas Purlys, Šakių „Vytį“ praėjusiame sezone treniravęs Nerijus Zabarauskas, dėjimais varžovų krepšį drebinęs Vaidas Jurgilas, naudingai rungtyniavęs Darius Dimavičius, įžaidėjas Saulius Raziulis, panevėžietis Aurimas Papučka, aukštaūgis Rytis Streikus ir kamerūnietis Herve Djoumbi.

Susitikimas su Skopjės MZT „Cido“ arenoje prasidės trečiadienį 18.45 val.

Makedonijos čempionai sezoną pradėjo netikėtai prastai – pralaimėjo visas ketverias Adrijos lygos rungtynes ir nukrito į paskutinę, keturioliktąją, vietą.

Sekmadienį MZT po dramatiškos kovos 85:89 nusileido Zagrebo „Cibona“ ekipai ir po šio mačo ėmėsi radikalių permainų – iš vyriausiojo trenerio posto atleistas Emilis Rajkovičius, o su juo komandą paliko ir du amerikiečiai – Torey Thomasas bei Jeremiah Massey.

Laikinuoju strategu paskirtas Aleksandras Jončevskis, kuris nuo 2012 metų dirbo vyr. trenerio asistentu.

34 metų 202 cm ūgio J.Massey puikiai Europoje pažįstamas sunkusis krašto puolėjas, kuris šiame sezone įmesdavo 9,3 taško ir atkovodavo po 4 kamuolius, o 31 metų 178 cm ūgio T.Thomasas fiksuodavo 3,3 taško ir 4 rezultatyvių perdavimų vidurkį.

Nepaisant šių praradimų, MZT gretose liko nemažai pavojingų krepšininkų. Makedonijos ekipoje išskirti galima Xavierą Thomasą (15,8 tšk.), Urošą Lučičių (11,8 tšk.) ir Charloną Kloofą (10,3 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)