Į NBA S. Karasiovas išvyko 2013-aisiais, prieš tai tris sezonus praleidęs tėvo treniruotoje Liubercų „Triumf“ komandoje. Kol Sergejus bandė rasti vietą pajėgiausioje pasaulio lygoje, Rusijoje įvyko permainos. Liubercų ekipa persikėlė į Sankt Peterburgą, tačiau prie jos vairo ir toliau liko stovėti krepšininko tėvas.

Praėjusius du sezonus S. Karasiovas vilkėjo Bruklino „Nets“ marškinėlius, bet jo laikas ant parketo buvo labai apribotas. 2015-2016 m. NBA sezone 201 cm ūgio puolėjas sužaidė tik 40 rungtynių, per kurias vidutiniškai ant parketo praleisdavo po 10 min. ir rinko po 2,4 taško.

Į Europą sugrįžęs S. Karasiovas vėl atsidūrė savo tėvo globoje, tačiau praeityje garsus Rusijos krepšininkas pažymi, kad nuolaidžiauti savo sūnui neketina.

„Sergejus turi suprasti ir supranta, kad viskas, kas buvo NBA, liko praeityje. Jam iš naujo reikia įrodinėti, kad jis yra vertas vietos „Zenit“ komandoje ir nusipelno žaidimo minučių. Aš noriu, kad jis rungtyniautų atakuojančio gynėjo pozicijoje, o čia mes turime rimtą konkurenciją. Komandoje yra ir Janis Timma, ir Ryanas Toolsonas, taip pat galintys žaisti ir „antroje“, ir „trečioje“ pozicijoje. Lyginant su jais, komandoje jis naujokas, todėl konkurencija bus labai didelė“, – kad nuolaidžiauti sūnui nėra linkęs, užsiminė V. Karasiovas.

Vasilijus Karasiovas

Visgi kiti trenerio žodžiai apie sūnų buvo gerokai švelnesni.

„Bet kuriuo atveju, laiko aikštėje turėtų užtekti visiems, kadangi sezonas ilgas, rungtynių daug. Turime neblogą pasirinkimą, ir kai kuriam nors žaidėjui nesiseks, jo vietą galės užimti kitas. Sergejus nėra tas žaidėjas, kuris mėgsta žaisti vienas pats. Jam patinka žaisti komandai. Tikiuosi, kad jis pritaps prie kolektyvo ir kažkokių priešpriešų neatsiras – jis turėtų būti geras pastiprinimas“, – kalbėjo „Zenit“ treneris.

Šį sezoną Sankt Peterburgo komanda žais VTB Jungtinėje lygoje ir Europos taurės varžybose, bet nei su Panevėžio „Lietkabeliu“, nei su Vilniaus „Lietuvos rytu“ pirmajame šio turnyro etape nesusitiks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją