„Tete-a-Tete Casino LKL“ čempionato dvikovoje tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ aikštės šeimininkai kurį laiką diktavo savo sąlygas (sužaidus 20 min. pirmavo 38:34), tačiau po pertraukos žalgiriečiai visiškai sukaustė T. Pačėso auklėtinių puolimą, perėmė iniciatyvą ir iškovojo pergalę 74:68.

Per aštuonias trečiojo kėlinio minutes vilniečiai sukrapštė vos 4 taškus, o per visą ketvirtį – tik 8. „Žalgiris“, savo ruožtu – 16. To pakako, kad kauniečiai nutoltų ir priekyje išliktų iki finalinės sirenos.

„Visada malonu laimėti varžovų salėje. Šiandien tai nėra išimtis – sužaidėme solidžias rungtynes. Be klaidų žaisti neįmanoma, ypač pirmoje sezono pusėje. Bet daug dovanų varžovams nedalijome, apie ką kalbu nuo sezono pradžios.

Privertėme varžovus su kamuoliu eiti maždaug ten, kur norėjome. Laikėmės žaidybinio plano. Ir mums, kaip jaunai komandai buvo labai svarbu pajusti tokią atmosferą, kuri yra gana priešiška mums. Tai buvo gana geras testas. Tie jauni žaidėjai jį išlaikė“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Anot trenerio, pagrindine pergalės priežastimi tapo darbas savoje aikštės pusėje ir pristabdytas vilniečių gynėjas Davidas Loganas. Iki šiol vidutiniškai rinkęs po 21,6 taško, šį kartą amerikietis pelnė tik 12 taškų, o dalį jų tuomet, kai mačo baigtis jau buvo nulemta.

„Pirmoje pusėje D. Loganą kelis sykius paleidome, tačiau apskritai darbu gynyboje prieš jį esu patenkintas. Apskritai gynyba prieš D. Loganą ir kitą Deividą (Gailių, – aut. past.) buvo pagrindiniai pergalės faktoriai“,– pažymėjo žalgiriečių strategas. D. Gailius šiose rungtynėse surinko tik 6 taškus.

Pirmąsias rungtynes Vilniuje žaidė Antanas Kavaliauskas, kuris tarpsezoniu paliko sostinės ekipą ir persikėlė į „Žalgirį“.

Puolėjas buvo pasitiktas švilpimu ir netgi apmėtytas daiktais, tačiau per 11 min. ant parketo suspėjo pelnyti 5 taškus ir po lenta sugriebti 4 kamuolius. Po mačo jis sulaukė Š. Jasikevičiaus komplimentų.

„Antanas sužaidė gerai. Žinau, kad tokiose situacijose yra nemalonu rungtyniauti – jis įnešė nemažą indėlį į komandos pergalę“, – konstatavo Š. Jasikevičius, pažymėjęs, kad „nulinis“ nė taško nepelniusio Pauliaus Jankūno pasirodymas jo visiškai nesuglumino.

„Šiandien Pauliui nesisekė, bet kažkas visada turi patempti komandos draugus. Jis jau eilę metų tempė komandos draugus už ausų, dabar kažkas kitas tai galėjo padaryti. Dėl Pauliaus aš mažiausiai rūpinuosi“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.


Tuo metu T. Pačėsas po rungtynių pripažino, kad norint įveikti žalgiriečius reikia didesnio visos komandos indėlio.

„Pirmą pusę sužaidėme labai gerai, tik nesugaudėme Luko Lekavičiaus. O antroje pusėje nesusitvarkėme su Kevinu Pangosu ir deriniais „du prieš du“. Šie du žaidėjai ir nulėmė mačo baigtį. Puolime pritrūko tiek Gailiaus, tiek Gordono, tiek Gudaičio, tiek Fisherio. Norėčiau pasveikinti Broadusą ir Juciką su geromis rungtynėmis, tačiau norint laimėti prieš kauniečius reikia didesnio kitų žaidėjų indėlio. Prastas trečias kėlinys viską ir nulėmė“, – teigė jis.

L. Lekavičius visus savo taškus – 12 – pelnė pirmoje mačo pusėje, o po pertraukos įsibėgėjęs K. Pangosas mačą baigė surinkęs 16 taškų.

Pažymėtina, kad trys pagrindiniai Vilniaus komandos aukštaūgiai – Artūras Gudaitis, Adamas Lapeta ir Drew Gordonas – kartu sudėjus surinko vos 5 taškus. Tuo metu slaptu ginklu tapęs, tačiau po pertraukos taip pat sustabdytas Julius Jucikas šiame mače pasižymėjo surinkdamas 13 taškų.

Po šio mačo tiek Vilniaus tiek Kauno komandos savo sąskaitose turi po 5 pergales ir 1 pralaimėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)