Vyriausiasis „Žalgiris-2“ komandos treneris Tomas Masiulis, kalbėdamas su „Žalgiris TV“, dalinosi mintimis apie praėjusį sezoną. Trenerio teigimu, galima tik svajoti apie pajėgių žaidėjų išlaikymą „Žalgirio“ dubleriuose, tačiau jų spartus tobulėjimas leidžia greitai išaugti NKL marškinėlius.

„Praėjusio sezono rezultatai – mūsų trenerių bei „Žalgirio“ vadovybės įvertinimas. Komanda buvo buriama 2-3 metus, todėl džiugu matyti žaidėjus, pakilusius į aukštesnį lygį. Aišku, mano svajonė būtų išlaikyti krepšininkus komandoje iki 23-24 metų ir tada pasižiūrėti, kas iš jų būtų, dirbant pagal mūsų sistemą. Žinoma, to sau leisti negalime. Žaidėjai baigia mokyklas ir vos tik jiems prasideda profesionalaus krepšinio kelias, jie iš mūsų išeina.“

Po praėjusio sezono „Žalgirio“ vyrų komandą papildė NKL žibėję Paulius Valinskas ir Martynas Varnas. LKL čempionato ekipose žaidžia Martynas Echodas ir Regimantas Miniotas, o Arnas Velička pasuko rungtyniauti į Ispaniją.

Šių žaidėjų vietą užėmė daugiausiai 1999-aisiais ir 2000-aisiais metais gimusių krepšininkų grupė. NKL čempionato laiptelis naujai iškeptiems „Žalgirio“ sistemos žaidėjams bus kol kas rimčiausias karjeros išbandymas. NKL kovos, anot T. Masiulio, jauniesiems krepšininkams iš pradžių bus labai sunkios.

„Pradžioje jauniems žaidėjams būna lengvas šokas. Atėję iš Moksleivių krepšinio lygos, iš savo bendraamžių krepšinio čia jie susiduria su vyrais. Iš pradžių daugeliui sunku, vieni pripranta greičiau, kiti – lėčiau.

Reikia tai pereiti ir prisitaikyti prie greičio, didesnės jėgos. Tiesa, prisijungęs jaunimas yra darbštus. Komandos naujokai elgiasi kaip profesionalai, yra punktualūs, rodo didelį norą. Kartais matome per daug to noro. Nori geriau viską padaryti, gal kai per daug paskubi, todėl vyresni žaidėjai juos apgauna. Tai yra natūralu ir viskas ateis su patirtimi. Manau, sezonas mums bus sunkus, bet po truputį judėsime į priekį“, kalbėjo T. Masiulis.

„Žalgirio“ dublerių naujokai patirties semsis ne tik iš trenerių, bet ir iš ekipoje likusių vyresnių žaidėjų. Komandoje ir toliau rungtyniaus aukštaūgiai – Laurynas Birutis ir Gytis Masiulis bei gynėjai Kristupas Žemaitis ir Jokūbas Švambaris.

Kol vyresnieji žaidėjai dalins vertingus patarimus, stengiantis greičiau pritapti komandoje, treneriai skirs dėmesį į individualų ir komandinį žaidėjų ugdymą bei greitesnį parengimą NKL kovoms.

„Kreipiame dėmesį į fizinį pasiruošimą. Ypač jauniems krepšininkams. Kai kurie iš žaidėjų net nėra matę svarmenų, sunkumų kilnojimo. Vyrų krepšinyje reikia būti sustiprėjusiems, per vieną dieną, vienus metus to nepadarysi. Žiūrime į individualias savybes, daugiau taikome situacijų vienas prieš vieną. Mokome žaisti nugara į krepšį.

Tiesa, krepšinis – komandinis žaidimas ir vienas žaidėja rungtynių nelaimės. Mes, lietuviai, garsėjame komandinėmis žaidimo savybėmis. Nesiekiame, kad vienas žaidėjas pelnytų po 30 taškų, o komanda pralaimėtų rungtynes didžiuliais skirtumais. Viską norime pasiekti bendrai“, – žaidėjų rengimo ypatybes vardino vyriausiasis komandos treneris.

Pirmąsias NKL sezono rungtynes iš pagrindų atsinaujinusi Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipa žais jau šį savaitgalį. Penktadienį jaunieji žalgiriečiai Molėtuose susitiks su vietos „Ežerūnu-Kariu“, šeštadienį Palangoje – su šeimininke „Palanga“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)