Dėl šią savaitę vykusių atrankos į naująjį FIBA Čempionų lygos turnyrą varžybų, kuriose eliminavo „Porto“ (Portugalija) klubą ir kartu su kelialapiu pelnė 100 tūkst. eurų premiją, Antano Sireikos auklėtiniai LKL žaidė tik trečias rungtynes (1 pergalė/2 pralaimėjimai).

Tuo metu Europos taurės turnyre debiutuosiančio „Lietkabelio“ sąskaitoje – jau 3 pergalės ir 1 nesėkmė.

Aršus startas. Komandos nuo pat pirmojo kėlinio viena kitai nenusileido. Pirmojo ketvirčio metu ekipos žaidė taškas į tašką. Didžiausią, 4 taškų, pranašumą buvo susikrovę „Juventus“ krepšininkai, tačiau jis nedelsiant buvo likviduotas.

Nedidelis pranašumas. Antrojo kėlinio metu šiek tiek pranašesni buvo Utenos miesto atstovai. Jis per pirmąją ketvirčio pusę sugebėjo atitrūkti 8 taškais (40:32). Iki ilgosios rungtynių pertraukos skirtumas tarp komandų beveik nepakito (48:42).

Duetas. Pirmojoje rungtynių pusėje „Juventus“ ekipą į priekį vedė Armino Urbučio ir Vaido Čepukaičio tandemas. Aukštaūgiai per pirmus du kėlinius kartu pelnė net 29 taškus.

Komandinis žaidimas. Per pirmąsias 20 minučių „Juventus“ žaidė kur kas labiau komandinį krepšinį nei jų oponentai. Panevėžiečiai atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o tuo tarpu uteniškiai – 15.

Spurtas. Ilgosios pertraukos metu Kazio Maksvyčio auklėtiniai padarė tinkamas išvadas. Varžovų puolimui priešnuodžių radęs „Lietkabelis“ trečiojo ketvirčio metu spurtavo 21:5 ir ne tik panaikino savo deficitą, bet ir įgijo rekordinę persvarą (58:67).

Atomazga. Ketvirtas kėlinys šiose rungtynėse tapo tik formalumu. Nepaisant „Juventus“ pastangų naikinti savo atsilikimą „Lietkabelio“ pranašumas šoktelėjo iki dviženklio (72:83).

„Juventus“: Arminas Urbutis 19 tšk., Vaidas Čepukaitis 16 tšk., Jamaras Diggsas 14 tšk. 8 atk. kam., Vytautas Šulskis 9 tšk., Gytis Sirutavičius 7 tšk.

„Lietkabelis“: Lorenzo Williamsas 22 tšk., Simas Galdikas ir Kšyštofas Lavrinovičius po 13 tšk., Gintaras Leonavičius 12 tšk., Benas Madgenas 10 tšk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)