„Puolimas yra mūsų didžiausia problema“, – neslėpė „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis, po pralaimėjimų „Vytautui“ 76:79 ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ 55:61.

Jeigu atmestume su Prienų-Birštono „Vytautu“ žaistą pratęsimą ir skaičiuotume tik taškus per pagrindinį laiką, per dvejas „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionato rungtynes klaipėdiečiai rinko vidutiniškai tik 60,5 taško. O tai yra prasčiausias rezultatas visoje lygoje.

Verta pažymėti, kad abejas pirmas rungtynes „Neptūnas“ žaidė namuose, bet lankai šeimininkams buvo lyg svetimi. Tikslą pasiekė tik 41,67 proc. dvitaškių ir 21,28 proc. tritaškių. Tai atitinkamai priešpaskutinis ir paskutinis rezultatai lygoje.

Atrodo, viskas buvo neblogai, bet dvejos oficialios rungtynės ir, atrodo, kažkas pakeitė komandą.

Vienintelis „Neptūno“ naujokas Jamesas Baronas demonstruoja solidesnę formą. Jis renka vidutiniškai po 15 taškų, pataikydamas 62,5 proc. dvitaškių ir 41,7 proc. tritaškių. Visų kitų pataikymas yra žemiau galimybių ribos.

Krepšinio logika elementari – neįmesi, tai ir nelaimėsi.

Tačiau tai ne dėl blogo žaidimo plano. Anaiptol, D. Adomaitis yra labai patenkintas „Neptūno“ žaidėjų darbu treniruotėse. Bet strategas spėja, kad krepšininkus sukaustė psichologinis barjeras.

„Be galo sunku matyti žaidėjus vienokius pasiruošimo cikle ir treniruotėse ir pirmose rungtynėse. Priešininkai rizikuoja kai kuriose situacijose, o mes nepataikome savo metimų. Mūsų pataikymo procentas buvo blogiausias per visą pasiruošimo ciklą. Tai mūsų didžiausia problema. Prieiname iki gerų situacijų, bet prametę vieną, antrą kartą, pradedame abejoti, ar trečią kartą mesti laisvam“, – po pastarojo pralaimėjimo „Pieno žvaigždėms“ kalbėjo D. Adomaitis. – Žaidėjų darbu treniruotėse aš tikrai esu patenkintas ir progresą darysime. Dabar tik turime pasėdėti, paanalizuoti ir susitvarkyti. Problema yra galvose. Atėjo oficialios rungtynės ir visai kita komanda.“

D. Adomaitis nesiteisina, bet baksnoja pirštu į sudėtį. Bent trys krepšininkai praėjusį sezoną dar žaidė Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) – Matas Jucikas, Arūnas Mikalauskas ir Laurynas Beliauskas (didžiąją dalį sezono). Puolėjas Mindaugas Kačinas po studijų NCAA žaidžia pirmą profesionalo karjeros sezoną.

Danielio Ewingo netektį turėjęs kompensuoti pagrindinis įžaidėjas Larry Drew per 43 žaidimo minutes pelnė 8 taškus, pataikydamas vos 2 metimus iš 15, ir suklydo 4 kartus – tiek, kiek atliko rezultatyvių perdavimų.

Geriau gali žaisti ir „Neptūno“ senbuviai Mindaugas Girdžiūnas, Martynas Mažeika, Arvydas Šikšnius.

„Žinome, kas ką gali duoti. Bet dar turime surasti savo veidą. Atrodo, viskas buvo neblogai, bet dvejos oficialios rungtynės ir, atrodo, kažkas pakeitė komandą. Tai nėra greitas procesas – paimti ir pradėti žaisti iškart taip, kaip norime. Mes esame ieškojimų kelyje“, – konstatavo D. Adomaitis.

Ar tie ieškojimai baigsis jau šeštadienį? „Neptūnas“ 17 val. pradeda rungtynes Kėdainiuose su „Nevėžiu“, kurias tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)