LMKL.lt supažindins su kiekviena lygos ekipa. Pirmosios akiratyje atsidūrė bronzos medalių laimėtojos Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės ir patirties įgavusi Klaipėdos „Fortūna“.

„Kibirkšties“ sudėtis:

Gynėjos: Justina Kraujūnaitė, Eglė Šniokaitė, Ugnė Slavickaitė, Laurita Jurčiūtė, Dalia Donskichytė

Vidurio puolėjos: Daugilė Šarauskaitė, Ieva Savickaitė

Geriausias pirkinys. Vienintelis šį tarpsezonį – V.Kuktienė. 36-erių puolėja į „Kibirkšties“ gretas grįžo po dvejų metų pertraukos ir bus viena svarbiausių žaidėjų. Puolėja bus labiausiai patyrusi žaidėja komandoje ir svarbiausiais momentais būtent ji nebijos imtis iniciatyvos. V. Kuktienė bus viena ryškiausių LMKL žvaigždžių, kuri tikrai norės kautis dėl dar vieno aukso medalio.

Didžiausia netektis. Shenita Landry buvo kertinis „Kibirkšties“ žmogus puolime, bet amerikietė vasarą persikėlė į Suomiją. Ją pakeitė V.Kuktienė, bet tai yra kitokio stiliaus krepšininkės. Sh. Landry buvo labai agresyvi po krepšiais, kur kietai grumdavosi su varžovėmis. V. Kuktienė kur kas „minkštesnė“ ir dažniau mėgsta mesti iš toliau, ką daro itin sėkmingai. Įdomu bus stebėti, kaip skirsis „Kibirkšties“ žaidimas be Sh. Landry.

X faktorius. Praėjusį sezoną LMKL debiutavusi D. Donskichytė apšilo kojas stipriausioje lygoje tikrai neblogai ir vaizdo aikštelėje negadino per tas 11 minučių, kurias praleisdavo ant parketo. Dabar 16-metė 168 įžaidėja dar labiau patobulėjo ir buvo savo amžiaus rinktinės vedlė į pergales Europos čempionate. Naujajame sezone D. Donskichytė turėtų tikėtis dar daugiau žaidybinio laiko ir tikrai gali nustebinti ne vieną.

Klaipėdos "Fortūnos" krepšininkės

„Fortūnos“ sudėtis:

Gynėjos: Agnė Černeckytė, Giedrė Lileikytė, Erika Kregždytė, Andra Gabalytė, Simona Dobrovolskytė, Brigita Gudelionytė

Puolėjos: Dovilė Jankauskaitė, Roberta Daraškevičiūtė, Elzė Motekaitytė, Roberta Mizgerytė, Saulė Kaupytė, Lina Mikelevičienė

Vidurio puolėjos: Justina Matuzonytė

Geriausias pirkinys. Keturiomis jaunomis žaidėjomis pasipildžiusi „Fortūna“ įsigijo ir puikiai pažįstamą naujokę – A. Gabalytę. 36-erių klaipėdietė į gimtąjį miestą grįžta po aštuonerių metų pertraukos ir tikrai nežada būti statiste. Jau praėjusį sezoną Marijampolės „Sūduvoje“ A. Gabalytė rungtyniavo tikrai naudingai – 11,7 taško ir 11,1 naudingumo balo. Patyrusi žaidėja bus viena „Fortūnos“ lyderių, kuri padės komandai skintis kelia į turnyrinės lentelės viršų.

Didžiausia netektis. Kristė Druskytė gavo didžiausią pažangą LMKL padariusios žaidėjos prizą. Vasarą ji nusprendė išvykti į Liepojos komandą Latvijoje. Viena „Fortūnos“ lyderių būtų itin pravertusi ir šį sezoną, bet krepšininkė nusprendė jėgas išbandyti svetur. Klaipėdietėms stigs ne tik Kristės pelnomų taškų, bet ir atkovotų kamuolių, kadangi pagal šį rodiklį 24 metų 180 cm ūgio gynėja nusileisdavo tik vidurio puolėjai J. Matuzonytei. Universali žaidėja būtų pravertusi bet kuriai LMKL komandai.

X faktorius. L. Mikelevičienė (buvusi Aglinskaitė) grįžta į „Fortūną“ ir LMKL kovas po sezono pertraukos – metus 29-erių šiaulietė praleido dėl motinystės atostogų. 2014–2015 m. sezone Lina buvo svarbi figūra Klaipėdos ekipos puolime – 12,9 taško ir 11,7 naudingumo balo. Visada po motinystės atostogų grįžtančioms krepšininkėms reikia laiko tam, jog vėl atgautų sportinę formą, juolab, kad tik gegužės pradžioje Lina pagimdė sūnų. Kaip bebūtų, LMKL arenose skambant Mikelevičienės pavardę po taiklių tritaškių dar girdėsime ne kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją