Naujasis Lietuvos čempionų treneris Šarūnas Jasikevičius vasarą kaip reikiant paplušėjo žaidėjų rinkoje, kad pagal finansines „Žalgirio“ galimybes surinktų trokštamą sudėtį. Bet ar tai leis sužibėti Eurolygoje, kurioj šiemet žais tik 16 komandų?

„Žvelgiant į istoriją, „Žalgiris“ visuomet kažkokiu būdu per visus vargus rasdavo kelią, kaip prasibrauti iki TOP-16 etapo. Pagal naują formatą jie šį „etapą“ jau pasiekė, bet žiūrint į ateitį – metai bus žiaurūs“, – žodžių į vatą nevyniojo žurnalistas.

Tiesa, jam paliko įspūdį pati Kauno ekipos sudėtis. Po praėjusio sezono Laikinąją sostinę paliko Jerome'as Randle'as, Olivier Hanlanas, Ianas Vougiokas, Martynas Pocius, Siimas-Sanderis Vene ir Kasparas Vecvagaras, o jų vietas užėmė pajėgūs naujokai: Kevinas Pangosas, Antanas Kavaliuskas, Leo Westermannas, Augusto Lima ir Artūras Milaknis.

„Žvelgiant į individualias žaidėjų savybes, pirkiniai atrodo neblogai. K. Pangosas yra visiškai vertas vietos Eurolygos komandoje, o L. Westermannas – taip pat puiki sudėties detalė. Visgi nei vienas iš šių žaidėjų negalėtų pakeisti komandos statuso.

„Žalgiriui“ bus sunku. Jeigu Eurolygoje kasmet ir atsiranda klubų, kurie su mažais biudžetais, bet rizikingomis sudėtimis, toli nužygiuoja Eurolygoje, „Žalgiris“ turėtų imtis konservatoriškesnės taktikos, jeigu nori sėkmės ir LKL.

Iš kitos pusės, tokia sudėtis turėtų garantuoti LKL titulą, bet jos neužtenka Eurolygos kovoms. Tai erzina, nes Lietuvos sirgalių palaikymas yra įspūdingiausias Europoje, o „Žalgiris“ – geriausias to pavyzdys. Tačiau šiuolaikiniame krepšinyje viršų ima pinigai“, – į akivaizdų faktą pirštu bedė E. Ryanas.

Pateikdamas savo prognozę jis nepabijojo ir aršios žaliai-baltų sirgalių reakcijos.

„Mane užmuš, bet atsiprašau „Žalgiri“ – tu liksi 16-liktas“, – rėžė airis.

Eurolygos sezonas startuos po dviejų savaičių – spalio 12 dieną. Tuo metu Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pirmąsias rungtynes žais spalio 14-ąją Atėnuose prieš „Panathinaikos“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)