Čia mergaites lankyti krepšinį skatino projekto ambasadorė Rima Valentienė kartu su Kauno „Aisčių-LSU“ žaidėjomis Dovile Saurazaite ir Karolina Kazočiūnaite, Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ atstovėmis Rasa Žemantauskaite-Matlašaitiene ir Viktorija Jarosz, krepšinio mokyklos „Aisčiai“ trenere Aurime Rinkevičiūte ir Europos čempione Lina Brazdeikytė.

17-metė K. Kazočiūnaitė prisipažino, kad vaikystėje pati stebėjo ir žavėjosi Lietuvos krepšininkių žaidimu.

„Pati būdama maža stebėjau, kaip žaidžia Rima Valentienė ar Lina Brazdeikyte ir bandžiau lygiuotis į jas.“

L. Brazdeikytė mergaitėms parodė, kaip atrodo Europos moterų krepšinio čempionato auksas, kurį lietuvės iškovojo 1997 metais. Taip pat mergaitės apžiūrėjo kitus trofėjus, medalius, matavosi komandų marškinėlius ir pačios mušinėjo kamuolį.

„Aš lankysiu krepšinį ir mano draugės lankys“, – žadėjo viena iš mergaičių.

Būsimos krepšininkės taip pat kvietė į LMKL sezono atidarymo mačą, kuris spalio 4-1 dieną bus žaidžiamas Garliavoje tarp „Hoptrans-Sirenų“ ir Vilniaus „Kibirkšties“.

Projektas bus tęsiamas viso sezono metu, o garsios LMKL krepšininkės taip pat lankysis Šiauliuose, Marijampolėje ir kituose miestuose. Krepšininkės vyks į sporto mokyklas, stebės mergaičių tobulėjimą bei pačios ves treniruotes ir dalins naudingus patarimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją