Daugiau nei mėnesį fizinio rengimo pratybas su treniruotėmis salėje derinusios vilnietės dar nėra pasiekusios optimalios sportinės formos, tačiau po praėjusio sezono išsaugotam komandos branduoliui nebereikia pratintis vienoms prie kitų.

„Mūsų pasiruošimas tik įsibėgėja, dar nespėjome visko padaryti, kasdien dirbame ir judame toliau. Tačiau pagrindus turime“, – sakė „Kibirkšties“ vyriausioji trenerė J. Štreimikytė-Virbickienė.

Pasiruošimo metu sostinės klubas sužaidė penkias draugiškas rungtynes ir pasiekė tris pergales. Vilnietės įveikė Minsko „Cmoki“ (Baltarusija), Odesos „Interchim“ (Ukraina) ir Gardino „Olimpia“ (Baltarusija) ekipas, o du sykius nusileido Maskvos „Dinamo“ I ir II komandoms.

„Draugiškuose mačuose mačiau ir gerų dalykų, merginos reikalavimus išpildė, žinoma, tam tikri elementai yra pamiršti, tačiau vaizdas džiugina, – pasakojo trenerė. – Labiausiai mums kiša koją vaikiškos klaidos. Aišku, didelis pliusas, kad komandai nereikia manęs pažinti, o man komandos. Beveik visos žaidėjos liko.“

„Kibirkšties“ komandoje po praėjusio sezono liko 11 krepšininkių, o ekipą papildė Lietuvos rinktinės puolėja Vita Kuktienė, kuri sostinės klubo aprangą vilkėjo prieš dvejus metus.

„Komandoje reikalinga bent viena labiau patyrusi žaidėja, tokia mūsų ekipoje bus V. Kuktienė, – teigė J. Štreimikytė-Virbickienė. – Vita žino mane, aš ją, abi esame ir žaidusios, esu ją ir treniravusi. Ji puikiai įsijungė į kolektyvą, tikiuosi daug pagalbos, kad ji bus pavyzdys kitoms žaidėjoms.

V. Kuktienė bus mūsų trenerė aikštėje. Be to, ji kitokio stiliaus žaidėja nei mūsų buvusi lyderė amerikietė Shenita Landry, tačiau džiugu, kad dabar jaunosioms krepšininkėms pačioms reikės priimti sprendimus aikštėje, turės imtis iniciatyvos. Tik taip galėsime augti ir tobulėti.“

Rytų Europos krepšinio lygos pirmame ture Rygoje vilnietės teks žaisti su Liublino AZS UMCS komanda iš Lenkijos, Kijevo „Avangard“ krepšininkėmis iš Ukrainos ir Europoje puikiai žinomu Košicės „Good Angels“ klubu iš Slovakijos.

„Daug informacijos apie varžoves nėra, žinome sudėtis, tačiau tikri komandų pajėgumai paaiškės jau Latvijoje, – kalbėjo J. Štreimikytė-Virbickienė. – Košicės vardas krepšinio mėgėjams sako daug, turi tiek jaunų žaidėjų, tiek vyresnių, yra pajėgių legionierių. Lenkijos komanda turi pajėgių užsieniečių iš Nigerijos, JAV, Australijos ir Ukrainos.

Praėjusį sezoną savo čempionate Liublino komanda baigė kovas pirmame atkrintamųjų etape, todėl šiemet jų tikslai didesni. Vien ką pasako faktas, kad lenkės rimtai vertina Rygos TTT, Stambulo ir Maskvos „Dinamo“ komandas. Kitos, pasak jų, yra žemesnio lygio. Ukrainos komanda neturi legionierių, tačiau turi nemažai perspektyvaus jaunimo. Visas komandas reikės gerbti ir kovoti aikštėje.“

Prieš metus EEWBL debiutavusios „Kibirkšties“ krepšininkės, pirmame ture Rygoje, pasirodė labai sėkmingai ir priverti visas varžoves jas gerbti. Ar galima tokio scenarijaus tikėtis ir šį kartą?

„Merginoms sakiau, kad negalvotų, jog viskas bus taip pat, – sakė „Kibirkšties“ vyriausioji trenerė. – Tada mūsų nežinojo, nevertino, o dabar jau visi pažįsta, privertėme atkreipti dėmesį į mus. Svarbu nusiteikimas ir pagarba varžovėms. Turime žaisti su stipriomis priešininkėmis, tik taip galėsime augti.“

Be jau minėtų AZS UMCS, „Avangard“ ir „Good Angels“ komandų, kartu su „Kibirkštimi“ A grupėje dar žaidžia Rygos TTT (Latvija) ir Minsko „Cmoki“ (Baltarusija) ekipos.

B grupėje varžosi Gdynės „Basket 90“ (Lenkija), Astanos „Tigers“ (Kazachstanas), Minsko „Horizont“ (Baltarusija), Liepojos „Vega1“ (Latvija), Stambulo „University“ (Turkija) ir Maskvos „Dinamo“ (Rusija) klubai.

„Kibirkšties“ tvarkaraštis I etape:

Rugsėjo 23 d. 16.15 val.

Vilniaus „Kibirkštis“ – Liublino AZS UMCS.

Rugsėjo 24 d. 14.00 val.

Vilniaus „Kibirkštis“ – Kijevo „Avangard“.

Rugsėjo 25 d. 12.00 val.

Vilniaus „Kibirkštis“ – Košicės „Good Angels“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją