„Esu dėkingas „Real“ komandai, Madrido miestui ir Ispanijai, bet mano pasirinkimas visuomet bus žaisti už savo gimtąją šalį Slovėniją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė 17-metis talentas, šią vasarą išstypęs iki 204 cm ūgio.


Ispanijoje žibančio L. Dončičiaus progresas neprasprūsta ir pro NBA specialistų akis. Pavyzdžiui, puslapis nbadraft.net slovėnui prognozuoja 9-ąją vietą 2018-ųjų NBA naujokų biržoje. Joje 11-oji vieta prognozuojama dar vienam „Real“ priklausančiam krepšininkui – 218 cm ūgio 18-mečiui brazilui Felipei Dos Anjosui.

Verta prisiminti, kad 2015-ųjų balandžio 30 d. L. Dončičius tapo jauniausiu istorijoje „Real“ krepšininku, debiutavusiu ACB lygoje. Tuo metu slovėnui tebuvo 16 metų, 2 mėnesiai ir 2 dienos. Tąsyk Luka pataikė tritaškį, taip prisidėdamas prie Madrido komandos pergalės prieš „Unicaja“.

ACB lygos istorijoje tai trečias pagal amžių debiutas – jaunesni ant parketo yra išbėgę tik Ricky Rubio (14 metų ir 11 mėnesių) bei Angelis Rebolo (15 metų ir 3 mėnesiai).

Lukai 18-a metų sukaks ateinančių metų vasario 28-ąją, bet iki šiol Slovėnijos jaunimo rinktinei jis atstovavo tik kontrolinėse rungtynėse.

Slovėnijos nacionalinės komandos gretose L. Dončičius galės debiutuoti jau artėjantį rudenį vyksiančiame Europos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)