„Rockets“ ekipa jau ateinantį šeštadienį susirinks į pirmąją oficialią treniruočių stovyklą, tačiau klubo ir D. Motiejūno derybos vis dar įšaldytos.

Krepšininko agentas B. J. Armstrongas viešai pareiškė, kad „Rockets“ pasiūlytas 3,4 mln. JAV dolerių vertės kvalifikacinis pasiūlymas netenkina jo kliento, o pats klubas bent jau kol kas nežada padidinti šios sumos.

Susidariusi situacija nepatinka 27-erių J. Hardenui, kuris, prisimindamas praėjusio sezono komandos krachą, nori prisidėti prie vieningo ir draugiško kolektyvo formavimo.

„Jam labai svarbu kuo greičiau prisijungti prie komandos, todėl mes turime išspręsti šią problemą, turime kartu dėliotis ateinančio sezono planus“, – kalbėdamas apie D. Motiejūno padėtį pažymėjo J. Hardenas.

Nesėkmingas „Rockets“ žaidimas praėjusiame sezone visą vasarą mintyse kamavo rezultatyvų, tačiau savanaudiškumu dažnai kaltinamą amerikietį. Dabar J. Hardenas tvirtina, kad permąstė įvykius ir pasidarė tinkamas išvadas.

„Jokioje komandoje, jokioje sporto šakoje tu nebūsi sėkmingas, jeigu kolektyvas neturi bendro tikslo, nėra vieningas. Tai yra tai, ką mes dabar mėginame sukurti čia, Hjustone. Mes turime naujų vaikinų ir norime, kad jie taptų kolektyvo dalimi, apsiprastų mūsų grupėje, – kalbėjo J. Hardenas. – Visą vasarą aš galvojau apie praėjusį sezoną, mano burnoje buvo likęs nemalonus skonis. Aš norėjau sugrįžti atgal, suvienyti vaikinus. Manau, kad kuo geresni santykiai įsivyrauja už aikštės ribų, tuo geriau komanda jaučiasi ir ant parketo. Reikia būti kaip šeima, nueiti kartu į koncertą, kartu pavakarieniauti. Tai, kas buvo, reikia pamiršti kuo greičiau.“

„Visi turi būti viename laive, visi turi būti kartu“, – paklaustas apie Dwighto Howardo išvykimą mįslingai užsiminė J. Hardenas.

„Rockets“ ir D. Motiejūno derybos gali pasibaigti jau spalio 1-ąją dieną. Tiesa, kaip viskas finišuos, kol kas nėra aišku. Klubas iki šiol nenorėjo siūlyti didesnės sumos bei kvalifikacinis pasiūlymas, nors būtent pelningesnio ir ilgesnio kontrakto siekia D-Mo agentas B. J. Armstrongas.
Visą vasarą aš galvojau apie praėjusį sezoną, mano burnoje buvo likęs nemalonus skonis. Aš norėjau sugrįžti atgal, suvienyti vaikinus. Manau, kad kuo geresni santykiai įsivyrauja už aikštės ribų, tuo geriau komanda jaučiasi ir ant parketo.
Jamesas Hardenas
Visgi akivaizdu ir tai, kad kad kol kas šioje situacijoje daugiausiai kozirių – „Rockets“ rankose, nes net ir be lietuvio komanda yra pajėgi startuoti NBA čempionate, kadangi vasarą pasipildė tokiais žaidėjais kaip Ryanas Andersonas ar Nene Hilario. Dabar bene geriausias sprendimas, kurį gali priimti aukštaūgis iš Lietuvos – sutikti su „Rockets“ sąlygomis ir sezono metu įrodyti, kad yra pilnai pasveikęs. Tuomet vasarą, kai vėl išaugs „algų kepurė“, D-Mo taptų savo paties karjeros kalviu.

Tiesa, krepšininko agentas nusiteikęs aršiai.

„Jie mums nepateikė jokio rimto pasiūlymo. Tiesos momentas išauš spalio 1-ą, kuomet mes ir priimsime sprendimą“, – praėjusią savaitę kalbėjo B. J. Armstrongas.

Nors nepanašu, kad kitos ekipos taip pat trykštu noru prisivilioti D. Motiejūną, šis gali nepriimti ir kvalifikacinio „raketų“ pasiūlymo, todėl derybos prasidėtų iš naujo.

Tokia Hjustono klubo vadovų pozicija atrodo kiek keistai, nes vasarą 213 cm ūgio kaunietis buvo susitikęs su naujuoju treneriu Mike'u D'Antoni, kuris pažadaėjo, kad D-Mo artėjantį sezoną gali tikėtis svarbaus vaidmens komandoje.

Tačiau akivaizdu, kad Teksaso ekipa nesirengia taškytis pinigais, ypač, kai toks žingsnis gali būti rizikingas – dėl sunkios lietuvio nugaros traumos, kuri praėjusius pusantrų metų kaip reikiant pristabdė jo karjerą, situacija tapo komplikuota.

„Aš nesu nusivylęs – yra kaip yra. Galutinę „Rockets“ poziciją sužinosime spalio 1-ąją. Visi sandėriai tuomet turi būti baigti iki 11 valandos“, – pridėjo B. J. Armstongas.

Krepšinis.lt primena, kad praėjusiame sezone, sugrįžęs po reabilitacijos, D. Motiejūnas 37 rungtynes. Jose aukštaūgis žaisdavo po 15 minučių, rinkdavo po 6,2 taško, atkovodavo po 2,9 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)