Nors patekus į čempionatą rusų žiniasklaidoje netrūko pompastiškų antraščių, o šalies krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka S. Bazarevičių pavadino „vienu geriausių trenerių Europoje“, rusų krepšinio ekspertas Vladimiras Gomelskis žengė dar toliau.

Kontroversiškais pareiškimais pagarsėjęs specialistas išliaupsino šalies komandą, Rusijos ekipos atakuojančius gynėjus pavadino „pačiais geriausiais Europoje“.

„Dabar mes turime pačius geriausius atakuojančius gynėjus visoje Europoje – netgi lyginant su ispanais. Mūsų atakuojantys gynėjai geresni nei Prancūzijos rinktinėje. Jie turi vieną Nando de Colo, o mes... Jevgenijus Baburinas nuostabiai žaidė atrankos rungtynėse, šioje pozicijoje, jeigu žaistume aukštu penketuku, galima išbandyti ir Sergejų Karasiovą. O juk dar yra Dmitrijus Kulaginas!“, – pompastiškai pareiškė V. Gomelskis.

Anot jo, rezervų šioje pozicijoje yra kur kas daugiau.

„Mes laimėjome atranką, nors vertėmės ir be dar dviejų puikių žaidėjų – Aleksejaus Švedo ir Vitalijaus Fridzono. Visi žino, ką jie gali“, – dėstė V. Gomelskis.

Ekspertas puolė girti ir NBA vietos neradusį bei į Sankt Peterburgo „Zenit“ sugrįžusį S. Karasiovą bei jau prabilo apie 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes.

„Kadangi S. Monia jau baigė karjerą rinktinėje, atėjo S. Karasiovo laikas. Ir apskritai, kad ir kokią VTB Vieningosios lygos komandą pasirinktum, joje yra gerų lengvųjų krašto puolėjų

S.Bazarevičius turi pasirinkimą ir šioje pozicijoje. Tačiau esmė ta, kad treneris yra labai griežtas šios pozicijos žaidėjams – krepšininkas turi ir suspėti bėgti su pirmuoju žaidėjų ešalonu, ir pataikyti iš toli. Ir kol kas šiuos kriterijus atitinka tik S. Karasiovo kandidatūra. Tiesa, iki olimpinių žaidynių laiko dar yra, kad patemptume jaunus krepšininkus“, – postringavo V. Gomelskis.

Tiesa, pats S. Bazarevičius 22-ejų metų S. Karasiovo pasirodymu neliko toks sužavėtas.

„Tiesą sakant, jis mane šiek tiek nuvylė. Tikėjausi iš žaidėjo daugiau agresijos, bet kai kuriais momentais jis tiesiog pradingdavo. Tikiuosi, sužaidęs pilnavertį sezoną „Zenit“ komandoje jis taps stabilesnis“, – pažymėjo treneris.

Tuo metu V. Gomelskio ir S. Bazarevičiaus nuomonė giriant įžaidėją Dmitrijų Chvostovą visiškai sutapo.

„Galų gale mes galime pasakyti, kad savo komadoje jau turime tikro europinio lygio įžaidėją“, – Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ naujoką apibūdino V. Gomelskis.

„Chvostovas? Tai kad apie jį nėra ką kalbėti, tai nuostabus žaidėjas. Aš jį treniravau dar vaikystėje ir galiu pasakyti, jog jis yra puikus – tiek kaip žmogus, tiek kaip krepšininkas. Sergejus – kiekvieno trenerio svajonė“, – aiškino S. Bazarevičius.

Kelialapius į 2017-ųjų Europos čempionatą, vyksiantį keturiose šalyse, savo kišenėse turi: Rusija, Gruzija, Ukraina, Didžioji Britanija, Islandija, Lenkija, Vokietija, Juodkalnija, Slovėnija, Belgija, Vengrija, Kroatija, Latvija, Čekija, Graikija, Serbija, Prancūzija, Lietuva, Ispanija, Italija, Izraelis, Suomija, Rumunija ir Turkija.

Čempionato burtai bus ištraukti lapkričio 22-ąją dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)