„Visi čia mane sutiko išskėstomis rankomis ir pasirengę padėti nuo pat pirmos treniruotės, – sakė puolėjas. – Tai – puiki organizacija ir ji turi viską, kuo aš tikiu: komandinį darbą, komandos draugų užnugarius ir buvimą komanda“.

D. Sabonis tikino, kad dabartinė jo sportinė forma – itin gera.

„Visą vasarą aš treniravausi su profesionalais ir kovojau už savo šalį. Tai man labai svarbu“, – teigė jis.

Vis dėlto NBA naujokas pridūrė, kad jam dar reikės kaip reikiant pasistengti, kad prilygtų kitiems lygos žaidėjams.

„Turiu pagerinti visus savo žaidimo aspektus, kad galėčiau žaisti su geriausiais pasaulio atletais“, – pareiškė jis.

„Thunder“ gretose gali debiutuoti jau po mažiau nei mėnesio, spalio 3 dieną, kai „Thunder“ Madride susitiks su „Real“ klubu, kuriam atstovauja Jonas Mačiulis.

"Awesome to be here!" Watch full Domantas Sabonis interview at okcthunder.com and Thunder Mobile App.

A video posted by Oklahoma City Thunder (@okcthunder) on Sep 8, 2016 at 1:02pm PDT

„Manau, kad Sabonis turi gerus šansus, nes pateko į gerą komandą. „Thunder“ turi savitą tradiciją ir savus tikslus, todėl Domantas turėtų itin tikti šiai sistemai. Spėčiau, kad savo progų jis sulauks iš karto. Sabonis tikrai turi geras perspektyvas NBA lygoje“, – gražią ateitį Lietuvos talentui piešė NBA TV ir ESPN televizijose anksčiau dirbęs žurnalistas Davidas Aldridge'as.

Tiesa, savo žaidimo laiką teks užsitarnauti: Stevenas Adamsas, Nickas Collisonas, Ersanas Ilyasova, Enesas Kanteris, Mitchas McGary, Nazras Mohammedas ir ekipą naujai papildęs Joffrey Lauvergne – gana ilgas sąrašas aukštaūgių, iš kurių be D. Sabonio rinktis galės treneris Billy Donovanas.

Šios vasaros NBA naujokų biržoje 211 cm ūgio D. Sabonis 11-uoju numeriu buvo pašauktas Orlando „Magic“ klubo, tačiau jau netrukus 20-metis puolėjas atsidūrė „Thunder“ gretose. Orlando klubas Domantą kartu su gynėju Victoru Oladipo ir kitu puolėju turku Ersanu Ilyasova išsiuntė į Oklahomą, o mainais į tai gavo 208 cm aukštaūgį S. Ibaką.

D. Sabonis su Oklahomos klubu jau yra sudaręs naujoko kontraktą – pasirašė dvejų metų sutartį.Pasibaigus antrajam sezonui Oklahoma galės ją pratęsti dar vieneriems metams, o po trečiojo sezono – ir ketvirtam. Pirmaisiais savo metais NBA Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio sūnus uždirbs 2,4 mln. JAV dolerių.

Antrajame sezone jo uždarbis pakils iki 2,6 mln. dolerių, o jeigu Domantas klube liks ir ilgiau, trečiajame sezone jis uždirbs 2,7 mln., ketvirtajame – 3,5 mln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)