Žvelgiant į artimiausią praeitį, D. Motiejūnas nėra pirmasis apribotas agentas, pakliuvęs į tokią situaciją. Pirmoji į galvą šovusi – NBA čempiono Tristano Thompsono istorija 2015 metais.

Amerikietis, kaip ir lietuvis, buvo sulaukęs vienerių metų kvalifikacinio pasiūlymo, kurio niekas „nepermušė“. Pasiūlymo 206 cm ūgio puolėjas nepriėmė ir su „Cavaliers“ derėjosi dėl ilgalaikės sutarties.

Tuomet Klivlando klubas žaidėjui siūlė penkerių metų ir 80 mln. JAV dolerių vertės kontraktą, tačiau pats T. Thompsonas norėjo gauti daugiau – apie 100 mln. Šioje situacijoje taip pat buvo regimas akligatvis, kol kelią galiausiai atvėrė kompromisas – spalio 21-ąją buvo pasirašyta penkerių metų ir 82 mln. dolerių vertės sutartis.

2014-aisiais panašioje situacijoje atsidūrė Ericas Bledsoe, nesutikęs su Fynikso „Suns“ pasirašyti vienerių metų ir 3,7 mln. JAV dolerių vertės sutarties. Abi pusės viena ant kitos drabstė purvus, kol galiausiai rugsėjo 25-ąją sukirto rankomis. Gynėjas „Suns“ ekipoje už 70 mln. sutiko likti dar penkerius metus.

Ta pati „Cavaliers“ buvo įsivėlusi į porą istorijų. 2007 metais bandė kuo pigiau išlaikyti jaunąjį brazilą Andersoną Varejao. Apribotu laisvuoju agentu centras išbuvo net iki gruodžio 5 d., kuomet jam trejų metų ir 17 mln. JAV dolerių sutartį pateikė Šarlotės ekipa. Tačiau Klivlando komanda šį pasiūlymą „išlygino“ ir aukštaūgis liko „Cavs“ gretose. O štai Saša Pavlovičius tame pačiame sezone laukė iki spalio 30-osios.

Neskaičiuojant pastarųjų keturių krepšininkų, D. Motiejūno likimas užsitęsė kur kas ilgiau nei įprastai laukia apriboti laisvieji agentai. 213 cm ūgio situaciją dar labiau apsunkina, kad jokia kita komanda neketina jam pasiūlyti ilgalaikės sutarties.

Be „Rockets“ tik septynios NBA ekipos savo „algų kepurėje“ turi pakankamai lėšų, kad galėtų pasirašyti sutartį su D-Mo. Tai: „Suns“, Bruklino „Nets“, Minesotos „Timberwolves“, Indianos „Pacers“, Denverio „Nuggets“ ir Filadelfijos „76ers“. Tačiau pastarosios noru netrykšta, nes arba jau užpildė pozicijas po krepšiu, ar prisibijo fakto, kad lietuviui teko ištverti sunkią nugaros traumą.

Nors panašu, jog D. Motiejūnas siekia ilgesnio nei vienerių metų kontrakto, akivaizdu ir tai, kad kol kas šioje situacijoje daugiausiai kozirių – „Rockets“ rankose, nes net ir be lietuvio ji yra pajėgi startuoti NBA čempionate, kadangi vasarą pasipildė tokiais žaidėjais kaip Ryanas Andersonas ar Nene Hilario.

Dabar geriausias sprendimas, kurį gali priimti aukštaūgis iš Lietuvos – sutikti su „Rockets“ sąlygomis ir sezono metu įrodyti, kad yra pilnai pasveikęs. Tuomet vasarą, kai vėl išaugs „algų kepurė“, D-Mo taptų savo paties karjeros kalviu.

Apsispręsti lietuvis turi iki spalio 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)