Sudarant reitingą buvo vertinamas krepšinio mokyklų komandų pasirodymas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos 2015/2016 m. sezoną, mokyklos auklėtinių dalyvavimas įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėse. Papildomai mokyklos gavo taškų už savo auklėtinius nacionalinėse vyrų ir moterų rinktinėse, jei tie žaidėjai buvo gimę 1993 m. ir jaunesni (U-23). Taip mokyklai taškų galėjo pelnyti ir treneris, kurio auklėtinis dar iki 24-ojo gimtadienio pateko į galutinį nacionalinės rinktinės dvyliktuką.

Skaičiuojamas bendras mokyklų reitingas, taip pat atskirai vaikinų ir merginų.

2016 m. absoliutaus reitingo nugalėtoja tapo Vilniaus krepšinio mokykla, kuriai daug taškų pelnė net 6 auklėtinės, kurios drauge su U-20 merginų rinktine tapo Europos B diviziono vicečempionėmis.

Vaikinų reitinge šiais metais nugalėjo Sabonio krepšinio centras. Šią mokyklą į reitingo viršų timptelėjo auklėtiniai, atstovavę įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms, ir aukštos tų rinktinių vietos savo amžiaus grupių čempionatuose. Pernai geriausią reitingą turėjo Š. Marčiulionio krepšinio akademija.

Merginų reitinge pirmoji – Vilniaus krepšinio mokykla. Pernai geriausios merginų krepšinio mokyklos apdovanojimas atiteko Kauno krepšinio mokyklai „Aisčiai“.

Visas šias krepšinio mokyklas bus galima aplankyti antradienį per visuotinę atvirų durų dieną, Prie iniciatyvos prisijungė ne tik didžiųjų Lietuvos krepšinio centrų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio – sporto mokyklos. Gausybę krepšinio įdomybių vaikams ir jų tėvams pasiūlys Gargždų, Plungės, Molėtų, Marijampolės ir kitų miestų mokyklos.

Kiekviena krepšinio mokykla sudarė savo programą, tačiau iš esmės mokyklose vaikams bus leista pajusti, kas yra krepšinis, vyks įvairūs konkursai, susitikimai su treneriais ir krepšinio asmenybėmis. Tėvai bus supažindinti su mokyklos tvarka ir laimėjimais, sportavimo sąlygomis. Daugelis mokyklų dovanos įvairių prizų, tarp kurių bus net trys mėnesiai nemokamų treniruočių, krepšinio kamuoliai, rinktinės atributika.

Atvirų durų dienas aplankys žinomi krepšininkai ir krepšinio specialistai, tokie kaip olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis, Europos čempionai Mindaugas Žukauskas ir Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, ilgametis LKL žaidėjas Robertas Giedraitis, Europos ir Pasaulio jaunimo čempionatų prizininkai Martynas Varnas, Arnas Velička, daugelis kitų žinomų krepšinio žmonių.

Prie šios iniciatyvos prisidėjo ir žinomi Lietuvos krepšininkai ir krepšininkės Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Gintarė Petronytė bei Kamilė Nacickaitė.

Vaikinų reitingas (dešimtukas – reitinguota 50 krepšinio mokyklų, taškus gavo 42):

1. Sabonio krepšinio centras – 608,84
2. Š. Marčiulionio krepšinio akademija – 531,92
3. Kauno KM „Aisčiai“ – 325,68
4. Vilniaus krepšinio mokykla – 277,04
5. Klaipėdos V.Knašiaus KM – 231,33
6. Kauno VšĮ „Tornado“ KM – 168,75
7. Vilniaus VšĮ „Sostinės“ KM – 163,25
8. Alytaus sporto ir rekreacijos centras – 142,57
9. Šiaulių krepšinio akademija „Saulė“ – 138,38
10. Panevėžio KKSC ir Kauno KM „Perkūnas“ – 102,00

Merginų reitingas (dešimtukas – reitingo taškus gavo 16 mokyklų):

1. Vilniaus krepšinio mokykla – 497,50
2. Kauno KM „Aisčiai“ – 289,25
3. Klaipėdos V.Knašiaus KM – 244,25
4. Panevėžio KKSC – 131,75
5. Šiaulių krepšinio akademija „Saulė“ – 115,62
6. Alytaus sporto ir rekreacijos centras – 106,50
7. Biržų raj. sporto mokykla – 106,50
8. Marijampolės žaidimų sporto mokykla – 86,75
9. Kėdainių sporto centras – 80,00
10. Radviliškio raj. sporto skyrius – 40,13

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)