Penktadienio vakarą 205 cm ūgio krepšininką į JAV Vilniaus oro uoste išlydėjo gausi šeimos ir draugų kompanija.

„Kažkieno pabaiga yra kažkieno pradžia. Baigėsi atostogos, tačiau prasideda visiškai naujas etapas, apie kurį svajojau. Štai kokia didele šeimyna išlydėjo mus!“, – feisbuke nuotrauka su šiuo prierašu pasidalijo M. Kuzminskas.

Nors NBA komandos bendras treniruotes rengti pradėti gali tik rugsėjo pabaigoje, pats lietuvis jau anksčiau yra sakęs, kad į Niujorką vyks dar rugsėjo pradžioje tam, kad spėtų įsikurti ir priprasti prie naujos aplinkos. Bet JAV jis tikrai neatostogaus – kibs į darbus sportuodamas individualiai.

Pavyzdžiui, naujieji jo komandos draugai Carmelo Anthony ir Kristapas Porzingis, prakaitą šiuo metu lieja kartu.

Another day at the office!!! #KP6 #StayMe7o 😂

A photo posted by Kristaps Porzingis (@kporzee) on Sep 2, 2016 at 1:14pm PDT

„Knicks“ praėjusią vasarą kaip reikiant pasistiprino, todėl ir klubo tikslai gerokai šoktelėjo aukštyn – sudėtyje be jau minėtų žaidėjų bus tokios žvaigždės kaip naujokai Derrickas Rose‘as, Joakimas Noah ar Brandonas Jenningsas.

Konkurencija dėl minučių aikštėje bus itin arši, o joje M. Kuzminsko „konkurentu“ bus ne tik C. Anthony, bet ir 27 mln. JAV dolerių per ketverius metus uždirbsiantis Lance'as Thomasas.

„Nepasakyčiau, kad jam bus sunku – Niujorko komanda žaidžia pagal trikampio sistemą, todėl Mindaugas gali duoti naudos. Tik nematau galimybių jam iš karto gauti žaidimo laiko. Manau, kad jis rungtyniaus mažiau nei Sabonis, bet tikrai bus įtrauktas į rotaciją ir gaus savo progų. Galbūt Mindaugas nežais kiekvienose rungtynėse, tačiau tikrai sulauks šanso“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt žurnalistu Rio de Žaneire analizavo NBA apžvalgininkas Davidas Aldridge'as.

Dar kategoriškesnis buvo kitas apie NBA rašantis reporteris Charley Rosenas.

„Nors Mindaugas Kuzminskas ir Maurice'as Ndouras turi garantuotus kontraktus 2016-2017 metų sezonui, jie veikiausiai nebus komandos rotacijoje sezono pradžioje ir turės praleisti kažkiek laiko NBA Plėtojimosi lygoje. „Knicks“ savo gretose turi kitų gerų žaidėjų, su kuriais jiems teks kovoti dėl vietos komandoje“, – rėžė jis.

Mindaugas Kuzminskas

Kūzia į „Knicks“ ekipą, su kuria pasirašė dvejų metų ir 6 mln. JAV dolerių vertės sutartį, į Niujorką atvyksta po itin sėkmingo debiuto olimpinėse žaidynėse. Puolėjas Lietuvos rinktinėje buvo antras tiek pagal pelnytus taškus (10,8), tiek pagal naudingumą (11).

Vidutiniškai per 23 minutes jis dar atkovodavo 4,5 taško, atlikdavo 1,5 rezultatyvaus perdavimo, o iš žaidimo atakuodavo gana pavydėtinu tikslumu: tikslą pasiekė 35 proc. tritaškių ir net 66,7 proc. dvitaškių.

NBA sezonas oficialiai startuos spalio 25 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)