Tai praėjusį sezoną Marijampolės „Sūduvai“ atstovavusi Andra Gabalytė ir po motinystės atostogų sugrįžusi Lina Aglinskaitė-Mikelevičienė.

Tarp naujokių yra ir būrys jaunųjų Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinių: 14-metė Elzė Motekaitytė, 15-metės Saulė Kaupytė, Dovilė Jankauskaitė ir po pertraukos dėl dviejų kryžminių kelių raiščių operacijų į „Fortūną“ sugrįžusi Giedrė Lileikytė.

„Mūsų komandą sudaro patyrusių ir jaunų žaidėjų branduolys. Taip yra daroma specialiai, kad jaunimas galėtų semtis patirties iš vyresnių žaidėjų ir taip tobulėtų, – kalbėjo „Fortūnos“ komandos prezidentė Ramunė Kumpienė.

„Ne kartą esame sakę, kad mūsų klubo tikslas dirbti su jaunomis ir perspektyviomis žaidėjomis, jas ruošti įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms. Mes esame vienas iš pirmaujančių Lietuvos klubų pagal paruoštų merginų skaičių Lietuvos rinktinėms. Praėjusią vasarą Lietuvos jaunimo rinktinėms atstovavo šešios „Fortūnos“ žaidėjos. Šiemet turime net aštuonias studentes, kurios atstovaus Klaipėdos universitetui Lietuvos studentų krepšinio lygos čempionate. Trejus metus iš eilės Lietuvos studentų čempionate iškovojome medalius, tad kartelės nuleisti tikrai nežadame ir šiemet“, – pabrėžė R. Kumpienė.

Atsinaujinusios „Fortūnos“ tikslas 2016–2017 metų Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate po metų pertraukos kautis dėl bronzos medalių.

„Pernai mūsų jaunos žaidėjos įgijo patirties ir jau yra kupinos ambicijų“, – pabrėžė R. Kumpienė.

„Fortūnos“ vyriausiojo trenerio pareigos, kaip ir praėjusiais metais, patikėtos 28-erių specialistui Viliui Stanišauskui.

Jis prieš dvejus metus dirbo Klaipėdos „Neptūno“ trenerių štabe, taip pat treniruoja jaunąją kartą V. Knašiaus krepšinio mokykloje.

„Fortūnos“ fizinio rengimo treneris profesionalus lengvaatletis Artūras Janauskas.

Iš praėjusio sezono komandoje neliko kelių žaidėjų. Kristė Druskytė išvyko rungtyniauti į Liepojos komandą, Dovilė Štrimaitytė pasirinko studijas JAV, o Livija Kaktaitė išvyko į Šiaulių sporto mokyklą.

Iš senbuvių „Fortūnos“ komandoje liko Roberta Mizgerytė, Agnė Černeckytė, Justina Matuzonytė, Simona Dobrovolskytė, Roberta Daraškevičiūtė, Brigita Gudelionytė ir Erika Kregždytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)