Rugpjūčio pirmomis dienomis kandidatai rinkosi į treniruočių stovyklą. Nemažai jaunų perspektyvių jaunuoliu stengėsi treneriams įrodyti, kad yra verti žaisti „Lietuvos ryto“ dublerių komandoje ir žengti savo pirmuosius žingsnius link profesionalaus krepšinio.

Tris savaites pasiruošimas vyko Lietuvoje, kur 20 kandidatų liejo prakaitą treniruoklių ir krepšinio salėje, ir lauke, siekdami „įkrauti baterijas“ prieš ateinanti NKL sezoną.

Rugpjūčio pabaigoje „Perlas-MRU“ išvyko į draugišką keturių komandų turnyrą Kinijoje, kur susitiko su JAV laisvųjų agentų komanda, Niurnbergo „Falcons“ ekipa, žaidžiančia antrame Vokietijos divizione, ir Kinijos krepšinio lygos atstovais Šenjango „Flying Tigers“, kuriai atstovauja trys Kinijos nacionalinės rinktinės žaidėjai.

„Pasirengimas vyksta labai sklandžiai ir džiugu matyti rodomą jaunų žaidėju norą tobulėti, ypatingai, kai turime tokį puikų trenerių štabą. Tai vyriausiasis treneris Arvydas Gronskis, trenerio asistentai Mindaugas Sakalauskas ir Sandis Buškevicas. Tai dar vienas postūmis jaunuoliams dirbti ir įrodyti, kad jie gali žaisti NKL. Tam puikiai tinka mūsų išvyka į Kiniją, kur žaidėme su tikrai pajėgiomis vyrų komandomis. A. Gronskiui tai yra puiki galimybė patikrinti naujokus prieš ateinantį sezoną“, – apie pasirengimą ir kelionę trumpai papasakojo klubo direktoriaus pavaduotojas Vytautas Buzas.

„Perlas-MRU“ pasirašė ilgalaikę sutartį su Karoliu Giedraičiu, pratęsė su broliais Tautvydu ir Domantu Pipirais. Taip pat vis dar galiojančias sutartis su klubu turi Arnas Beručka, Martynas Maskolaitis, Margiris Normantas, Rimantas Daunys, Gytis Radzevičius, Robertas Keliačius ir Lukas Kvedaravičius.

Taip pat prie komandos prisijungė naujas fizinio pasirengimo treneris Darius Aučyna, kuris pakeitė į Prienus išvykusį dirbti trenerį Remigijų Valiulį.

D. Aučyna yra lengvaatletis, kuris specializuojasi šuolio į tolį, trišuolio rungtyje. Daugkartinis Lietuvos čempionato prizininkas, Vilniaus žiemos čempionato čempionas ir LLAF taurės savininkas.

D. Aučyna yra dirbęs su KK „Trakų“ komanda, taip pat dirba su sportininkais individualiai. Jis padės „Perlo-MRU“ komandai pasiruošti ateinančiam sezonui fiziškai ir palaikyti gerą fizinę formą viso sezono metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją