„Po daugelio metų, kai prie ugdymo įstaigų ir viešosiose erdvėse esančių aikštelių atnaujinimui beveik nebuvo skiriama dėmesio ir lėšų, šiemet sutvarkėme bene dvi dešimtis aikštelių. Tai tęstinumą turintis darbas, todėl nežadame sustoti – norime, kad ne tik mokyklinio amžiaus vaikai, tačiau ir visi miesto gyventojai galėtų netoli namų esančiose aikštelėse kokybiškai sportuoti. Išties džiugu, kad prie šios iniciatyvos prisidėjo ir Lietuvos krepšinio federacija bei jos partneriai“, – atidarydamas atnaujintą aikštę sakė Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Aikštės atidaryme dalyvavo Karoliniškių gimnazijos direktorė Ona Mačernienė, pedagogai, moksleiviai, Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos atstovai. Jaunieji krepšininkai sužaidė improvizuotą krepšinio kėlinį.

„Norime, kad galimybė žaisti krepšinį saugiose ir šiuolaikiškai įrengtose aikštėse būtų prieinama kuo daugiau Lietuvos gyventojų. Lietuvos krepšinio federacija yra pasiryžusi prisidėti prie aikščių įrengimo bei renovavimo drauge su vietos savivaldomis ir privačiais rėmėjais. Tai – efektyviausias modelis, kuriuo patenkinti yra visi. Labai džiaugiamės, kad sostinėje savivaldybė taip operatyviai prisidėjo prie projekto ir yra pasiryžusi bendradarbiauti įrengiant dar daugiau aikščių”, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Vilniuje renovuoti aikštę šalia Sausio 13-osios mokyklos, pastatyti krepšius ir įrengti patogius suoliukus padėjo kompanija „Lidl Lietuva”, kurios prekybos centras neseniai atsidarė netoliese.

„Esame kasdienių prekių parduotuvių tinklas, vadinasi – draugiškas kaimynas ir atsakingas bendruomenės narys. Mums rūpi tai, kas reikšminga visiems šalies gyventojams. Remdami krepšinį ir Lietuvos moksleivių lygą, investuojame į jaunimo ir sporto ateitį, – sakė Radostin Roussev-Peine, UAB „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius. – Džiaugiamės galėdami prisidėti prie naujosios krepšinio aikštelės įrengimo – visi kartu mažais žingsniais einame didelių tikslų link.“

Ši aikštė – ne pirmas ir ne paskutinis atnaujinimo projektas, prie kurio prisideda LKF. Prieš tai dalyvaujant LKF buvo atidarytas atnaujintas sporto aikštynas Švenčionėliuose, atokių rajonų bendruomenėms drauge su partneriais iš kompanijos „Coca-Cola” padovanotos krepšinio lentos. Pernai drauge su „Sprite” LKF ir daugybė Lietuvos gyventojų dovanojo daugiau nei 800 krepšinio kamuolių vaikų dienos centrams visoje šalyje.

„Mūsų akiratyje yra ne tik didieji miestai, tačiau ir atokesni rajonai, miesteliai, gyvenvietės. Krepšinio aikštės atidarymas yra ir šventė, ir būtinybė”, – sakė M.Špokas.

LKF palaiko iniciatyvą, kad šalia krepšinio aikščių atsirastų ir priemonių palaikyti gerą fizinę formą – pavyzdžiui, lygiagrečių ir skersinių.

Ateityje numatoma atnaujinti ir įrengti aikštes žymių Lietuvos krepšininkų vaikystės rajonuose, bendradarbiaujant su pačiais krepšininkais, tokiais kaip Rimantas Kaukėnas, Jonas Valančiūnas, broliai Lavrinovičiai ir t.t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)