Į stovyklą atvyko ir ekipos naujokai – Ericas Gordonas, Ryanas Andersonas bei Nene.

Tuo metu apribotasis laisvasis agentas 25-erių metų puolėjas Donatas Motiejūnas iš Lietuvos kol kas treniruojasi vienas – jis pasirengimą naujam sezonui pradėjo Vankuveryje ir laukia žinių tiek iš „Rockets“, tiek iš kitų NBA organizacijų.

Birželio pabaigoje „Rockets“ D-Mo pateikė kvalifikacinį pasiūlymą. Tai nereiškia, kad lietuvis negali susitarti su kita komanda, tačiau „Rockets“ šioje situacijoje vis tiek yra padėties šeimininkai.

Jeigu Hjustonas lietuviui pasiūlys identišką sutartį, kaip ir kitas klubas, D. Motiejūnas toliau turės žaisti „Rockets“ gretose. Būtent dėl to, kad dar nėra sudaręs sutarties su jokiu klubu, D. Motiejūnas ir atsisakė padėti Lietuvos rinktinei Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Jeigu D. Motiejūnas sutiktų su „Rockets“ pasiūlymu, kitą sezoną jis NBA uždirbtų 3,4 mln. JAV dolerių. Ir tai būtų minimalus atlyginimas, kurį kitą sezoną galėtų gauti žaidėjas.

NBA lygoje D-Mo rungtyniauja nuo 2012-2013 m. sezono. Visgi praėjęs sezonas jam buvo labai sunkus. Nugaros traumos pasekmes jaučiantis aukštaūgis per sezoną sužaidė tik 42-ejas rungtynes. Jo taškų vidurkis reguliariajame sezone siekė 6,2, o atkovotų kamuolių – 2,9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)