34-erių metų 191 cm ūgio įžaidėjas oficialiai pranešė, kad baigia karjerą nacionalinėje Ispanijos rinktinėje, su kuria iškovojo Pekino ir Londono olimpinių žaidynių sidabrą, Rio de Žaneiro olimpiados bronzą, tapo pasaulio čempionu 2006-aisiais Japonijoje ir Europos čempionu 2011-aisiais Lietuvoje.

Iš viso nacionalinėje rinktinėje J. M. Calderonas sužaidė 193 rungtynes ir iškovojo 8 medalius tarptautiniuose turnyruose.

„Atėjo laikas priimti sprendimą – manau, kad man laikas trauktis iš nacionalinės komandos“, – sakė ateinantį sezoną Los Andželo „Lakers“ atstovausiantis veteranas.

„Medalis Rio de Žaneire labai daug reiškia ir man, ir kitiems, kurie dėl jo iškentėjo labai daug, turėjo parodyti išskirtinę savo charakterio stiprybę. Nežinau, ar mes keičiame kartą – tiesiog viskas vyksta natūraliai. Mes nusipelnėme apdovanojimo ir manau, kad man pats laikas atsisveikinti su komanda ir susikoncentruoti į klubinės karjeros tęsimą“, – teigė J. M. Calderonas, NBA lygoje rungtyniaujantis jau daugiau nei dešimtmetį, nuo 2005-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)