„Sporting News“ ekspertas Seanas Deveney pateikė preliminarią savo prognozę 2020-ųjų Tokijo olimpinėms žaidynėms ir išvardijo šalis, kurios, jo manymu, gali prasibrauti į olimpinį turnyrą bei pakovoti su JAV rinktinės galybe. Specialistas nepamiršo ir Lietuvos, bet mūsų rinktinę jis vertina labai dviprasmiškai – „jei Jonas Valančiūnas nepakeis savo požiūrio, nieko gero nebus.“

Jūsų dėmesiui – „Sporting News“ prognozė ir šalių įvertinimai.

Ispanija. Ispanijos rinktinė iškovojo bronzą Rio, o Pau Gasolis gali pasitraukti iš tarptautinio krepšinio dar iki 2020-ųjų. Jis sako, kad nežino ką darys, tačiau, bet kuriuo atveju, Ispanija ir toliau išliks viena iš geriausių pasaulyje. Jie turi Marcą Gasolį, Ricky Rubio, Rudy Fernandezą, Sergio Llullą ir Sergio Rodriguezą. Sąrašą galima tęsti ir toliau, įtraukiant NBA debiutuosiantį Alexą Rodriguezą, Willie ir Juaną Hernangomezus. Ekipoje toliau turbūt žais ir Nikola Mirotičius. Ispanai neturės P. Gasolio, bet vis tiek išliks aukštumoje.

Žvelgiant į ateitį, Lietuvos komandoje talentų yra, tačiau ši komanda tikrai netaps geresnė, jei Jonui Valančiūnui ji nepradės rūpėti labiau“.
Seanas Deveney
Australija. Andrew Bogutui 2020-aisiais bus 35-eri, tačiau jeigu jis bus sveikas, jis ir toliau galės padėti Australijos komandai. Jis yra žaidimo raktas, kadangi australai turi pajėgių perimetro žaidėjų, tačiau negali būti efektyvūs po lenta be Boguto dalyvavimo. Realu, kad Australija į savo sudėtį pasikvies Dante Exumą, kuris sudarys puikią kompaniją Patty Millsui ir Matthew Dellavedovai. Taip pat realu, kad komandoje bus 2016-ųjų NBA naujokų biržos dešimtuke pakviesti Benas Simmonsas ir Thonas Makeris.

Serbija. Kaip pamatėme šiose žaidynėse, Serbija yra labai, netgi labai gera komanda, turinti ir ūgio (Nikola Jokičius, Miroslavas Raduljica) ir vieną iš geriausių pasaulyje gynėjų Milošą Teodosičių. Jie gali būti dar aukštesni ateityje, jei Bobanas Marjanovičius (nepriimtas į komandą) ir Nemanja Bjelica (trauma) žais 2020-ųjų rinktinėje.

Lietuva. Buvo tikimasi, kad J. Valančiūnas didžiulę įtaką Lietuvos rinktinės žaidimui turės jau dabar. Deja, Rio de Žaneire jis buvo beveik niekas ir sulaukė kritikos netgi iš trenerio Jono Kazlausko dėl per menko savo atsidavimo treniruotėse. Ir kritika yra pelnyta – Valančiūnas į krepšį metė vos 39 proc. taiklumu, žaidynėse rinko vos po 6,7 taško, o jo +- rodiklis (-9,8) buvo pats blogiausias iš visų lietuvių, kurie aikštėje pasirodė visose šešiose rungtynėse. Žvelgiant į ateitį, šioje komandoje talentų yra, tačiau ši komanda tikrai netaps geresnė, jei J. Valančiūnui ji nepradės rūpėti labiau.

Kanada. Talentai? Kanadoje jų apstu. Atsidavimas? Čia jau kita istorija. Kanados rinktinė šią vasarą neįveikė olimpinės kvalifikacijos, nes vienas iš svarbiausių komandos žaidėjų – Andrew Wigginsas – nusprendė nerungtyniauti. Be to, Kelly Olynykas buvo traumuotas. Jamalas Murray nerungtyniavo dėl NBA naujokų biržos, o Nikas Stauskas tiesiog buvo nepakviestas. Neabejotina, kad ši komanda turi didelį potencialą, tačiau jai reikia būti viena grupe ir vienu kumščiu.

Prancūzija. Sunku pasakyti, kaip prancūzai atrodys be savo vedlio Tony Parkerio. Jie turi talentingų žaidėjų kaip Nikola Batumas ir Borisas Diaw, kuris iš nacionalinės komandos dar nepasitraukė. Negalima pamiršti Thomaso Huertelio ir Nando de Colo, kuris Europoje ir tarptautinėse rungtynėse atrodo geriau nei žaisdamas NBA. Taip pat NBA lygoje yra ir daugiau prancūzų, skaičiuojant Evaną Fournier (jis nebuvo lamingas likęs už rinktinės borto), Rudy Gobertą ir Joffrey Lauvergne. Tačiau, be abejo, T. Parkerio pasitraukimas pakeis komandos dinamiką ir veidą.

Mantas Kalnietis veržiasi pro kroatų gynybą

Kroatija. 2020-aisiais Kroatijos komanda greičiausiai priklausys nuo Dario Šaričiaus ir Mario Hezojos žaidimo, toliau rungtyniaus veteranas Bojanas Bogdanovičius, tačiau šioje šalyje yra ir daugiau talentų. Aukštaūgiai Ivica Zubacas (Los Andželo „Lakers“) ir Ante Žižičius (Bostono „Celtics“) buvo pašaukti į NBA šią vasarą, o 20-metis Marko Arapovičius jau vyko į Rio, tačiau nerungtyniavo.

Latvija. Yra galimybė, kad Tokijuje mes pamatysime ir Kristapą Porzingį, ir San Antonijaus „Spurs“ naujoką Davį Bertanį. Šią vasarą latviai krito olimpinių žaidynių atrankos turnyro ketvirtfinalyje, tačiau žaidė be Porzingio ir tiesiog subyrėjo rungtynėse su Puerto Riku. Gynėjai – latvių problema, tačiau jie tikrai turi labai talentingą priekinę liniją. Verta atkreipti dėmesį į Rolandą Smitsą, kuris šią vasarą turėjo palikti komandos stovyklą dėl danties infekcijos.

Giannis Antetokounmpo

Graikija. Bus labai įdomu stebėti tolesnį Giannio Antetokounmpo tobulėjimą NBA lygoje ir jo reikšmę Graikijos rinktinei. Ypač, jei ji praranda ilgametį lyderį, veteraną Vassilį Spanoulį. G. Antetokounmpo labai strigo kvalifikaciniame turnyre ir rinktinė turėjo pripažinti Kroatijos pranašumą, tačiau graikai turi talentų. Įžaidėjas Nickas Calathesas praėjusiais metais puikiai žaidė Europos čempionate, komanda turi ir aukštaūgių, įskaičiuojant Kostą Koufosą. Galima prognozuoti, kad sudėtyje bus ir Thanasis Antetokounmpo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)