Jono Kazlausko bendraamžio – 61-erių argentiniečio R. Magnano treniruojami brazilai olimpinėse žaidynėse apskritai nesugebėjo įveikti grupės etapo barjero. Nors įveikė Ispaniją ir Nigeriją, B grupėje brazilai liko tik penkti ir pasirodymą žaidynėse baigė kur kas anksčiau, nei tai planavo.

Toks pasirodymas visiškai netenkino Brazilijos krepšinio federacijos, kuri oficialiai paskelbė, jog R. Magnano baigia savo darbą su nacionaline komanda.

Situacija Brazilijoje susiklostė labai panašiai kaip ir Lietuvoje. Sutartis tarp federacijos ir trenerio R. Magnano buvo pasirašyta olimpiniam ciklui, o jam pasibaigus brazilai nusprendė su argentiniečiu jos nepratęsti.

Tuo metu Lietuvoje apie tai, kad baigia savo kelią prie nacionalinės rinktinės vairo, pranešė pats J. Kazlauskas. Federacija tokio trenerio žingsnio oficialiai kol kas dar nėra patvirtinusi.

Nors R. Magnano treniruojami brazilai nuvylė savo šalį ir sulaukė nemažai kritikos, paramą treneriui išreiškė dėl traumos olimpines žaidynes praleidęs ir komentatoriumi dirbęs aukštaūgis Tiago Splitteris.

„Ačiū Rubenui už tai, ką jis padarė mūsų šaliai. Galbūt nepasirodėme taip, kaip buvo planuota, tačiau apskritai mūsų rinktinė jo vadovavimo metais žengė didelį žingsnį į priekį“, – konstatavo jis.

Londono olimpinėse žaidynėse R. Magnano treniruojami brazilai užėmė penktąją vietą, 2014-ųjų pasaulio čempionate Ispanijoje finišavo šešti.

Tuo metu Rio de Žaneire galutinėje komandų įskaitoje jie užėmė tik 9-ąją vietą. Lietuvos rinktinė žaidynėse liko 7-a.

Primename, kad Lietuva su Brazilija žaidė pačias pirmąsias rungtynes – jas po dviejų labai skirtingų mačo pusių vargais negalais laimėjo lietuviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją