„Visada smagu sugrįžti rungtyniauti namo“, - šypsojosi V.Kuktienė. – Tai komanda, kurioje pradėjau savo profesionalės kelią. Buvau sau pasakiusi, kad norėčiau karjerą baigti „Kibirkštyje“.

186 cm ūgio krepšininkė du sezonus praleido Ispanijoje, kur žaidė Žironos „Spar CityLift“ komandoje, su kuria kartą tapo šios šalies čempione ir sykį laimėjo supertaurę.

Praėjusiame sezone V. Kuktienė per 31 Ispanijos čempionato mačą vidutiniškai pelnydavo po 6 taškus ir atkovodavo po 3 kamuolius, o Eurolygoje puolėja rinkdavo po 7 taškus ir 3 atkovotus kamuolius.

„Ispanijoje praleidau pačius geriausius savo karjeros metus. Tapau Ispanijos čempione su komanda, kuri šį titulą iškovojo pirmą kartą klubo istorijoje“, - pasakojo Lietuvos rinktinės žaidėja. – Daug pamačiau ir susipažinau su nuostabiais žmonėmis. Ten tikrai sugrįšiu, tačiau jau būdama turiste, o ne žaidėja. Iš klubo vadovų sulaukiau kvietimo sugrįžti ir šiemet, tačiau dėl savo šeimos ir sūnaus, kuris eis į pirmą klasę, turėjau pasiūlymo atsisakyti“.

Po dvejų metų į Vilnių sugrįžusi V. Kuktienė rado visiškai pasikeitusią komandą. Joje liko tik vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir nuo pirmojo sezono sostinėje rungtyniaujanti Eglė Šniokaitė.

„Žinoma, komanda labai pasikeitė, atjaunėjo, tačiau tikiuosi su visomis susidraugauti. Manau, kad greit apsiprasiu būdama su jaunimu“, – sakė V. Kuktienė.

O jaunimo „Kibirkšties“ komandoje tikrai netrūks. Vilniuje žais penkios Lietuvos U20 rinktinės žaidėjos, dvi U18 rinktinės narės ir viena U16 rinktinės žaidėja.

„Kiek reikės, tai su malonumu patarsiu ir motyvuosiu jaunas komandos žaidėjas“, – teigia V. Kuktienė. – Aišku, aikštėje reikės pasistengti, parodyti pavyzdį. Manau, kad mes visos šioje komandoje būsime lyderės, vienas kumštis“.

V. Kuktienė kartu su „Kibirkšties“ komanda šį sezoną kausis ne tik Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL), tačiau varžysis ir Rytų Europos moterų krepšinio lygoje (EEWBL) bei kovos dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės.

„Kai žaidžiau Ispanijoje, kiek galėdavau, sekdavau LMKL kovas. „Kibirkšties“ komanda paliko gerą įspūdį, nustebino Kauno rajono „Sirenų“ klubas. Dabar bus smagu sugrįžti ir viską pamatyti pačiai“, – kalbėjo krepšininkė.

Nors V. Kuktienės namai lūžta nuo apdovanojimų gausybės, tačiau puolėja tikina, kad motyvacijos siekti aukščiausių pergalių dar tikrai turi.

„Visada kovoju tik dėl pačių aukščiausių vietų, manau, kad būtų labai šaunu ir šį sezoną iškovoti medalį. Žinoma, kad aukštesnės vietos nei praėjusį sezoną. Su „Kibirkšties“ komanda LMKL aš iškovojau tik aukso medalius, norėtųsi tai pratęsti“, - juokėsi V. Kuktienė.

V. Kuktienė per savo karjerą dar yra vilkėjusi Marijampolės „Arvi“, Vilniaus „Lietuvos telekomo“, „Gospic Industrogradnja“ (Kroatija), „Stade Clermontois Auvergne Basket 63“ (Prancūzija) ir Kauno „VIČI-Aisčių“ marškinėlius.

Puolėja yra daugkartinė Lietuvos ir Baltijos lygų čempionė, LKF taurės laimėtoja, ilgametė Lietuvos rinktinės žaidėja, Adrijos ir Kroatijos lygų vicečempionė.

Be V. Kuktienės „Kibirkšties“ komandos aprangą vilkės E.Šniokaitė, Vitalija Kaminskytė, Daugilė Šarauskaitė, Laura Juškaitė, Justina Kraujūnaitė, Agnė Bobinaitė, Ieva Savickaitė, Urtė Slavickaitė, Laurita Jurčiūtė, Gabija Meškonytė ir Dalia Donskichytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)