Šį savaitgalį senajam žemynui dar kartą apie Lietuvos krepšinio lygį garsiai priminė 16-mečiai, kurie Europos U16 čempionate nukeliavo iki pat finalo.

Lemiamose rungtynėse su bendraamžiais iš Ispanijos mūsiškiai turėjo galimybę išplėšti pergalę. Likus 13 sekundžių iki ketvirto kėlinuko pabaigos lietuviai po taiklaus RKL žaidžiančio Martyno Arlausko dvitaškio pirmavo taško persvara (72:71), tačiau varžovai pataikė sudėtingą tritaškį ir laimėjo finalo mačą rezultatu 74:72 (24:20, 12:14, 23:19, 15:19).

Finale rezultatyviausi buvo Dovydas Giedraitis (18 tšk.) ir Domantas Vilys (14 tšk.). RKL žaidžiantys M. Arlauskas ir Deividas Sirvydis pelnė atitinkamai 13 ir 7 taškus.

U16 rinktinės marškinėlius šiemet vilkėjo 4 RKL pirmenybėse dalyvaujantys krepšininkai: M. Arlauskas (Kauno „Sabonio krepšinio centras“), D. Sirvydis (Vilniaus „Lietuvos rytas-2“), Erikas Venckus (Biržų „Biržai“) ir Tautvydas Kupstas (Kauno r. „ASU-Tornado“).

Iš šios ketverto geriausiai sekėsi M. Arlauskui, kuris per 7 sužaistas rungtynes vidutiniškai rinko po 9,4 taško. E. Venskaus taškų vidurkis siekė 4,7, tačiau 203 cm ūgio puolėjas dar atkovodavo ir po 5,6 kamuolio, o jo naudingumas siekė 7,6 balo.

E. Venskaus treneris Žydrūnas Kačinskas, kuris vadovauja RKL rungtyniaujančiai „Biržų“ komandai, pasidžiaugė, kad lyga padeda perspektyviems krepšininkams susipažinti su vyrų krepšiniu. Strategas užtikrino, kad po dviejų mėnesių prasidėsiančiame čempionate žais dar daugiau jaunimo.

„Erikas tikrai žais už Biržų komandą naujame sezone ir netgi manau, kad bus vienas iš vedlių. Mano, kaip trenerio, vizija tokia, kad komandoje kuo toliau, tuo daugiau būtų jaunų žaidėjų. Ir jie būtų ne tik statistai, o žaistų, bandytų tobulėti ir per RKL kažką pasiektų vyrų krepšinyje“, – kalbėjo „Biržų“ strategas. – Lygos indėlį į šių jaunų krepšininkų tobulėjimą vertinu tik teigiamai. RKL yra tramplinas į vyrų krepšinį ir šį principą noriu įgyvendinti savo komandoje“.

Ž. Kačinskas pats Lenkijoje stebėjo rinktinės žaidimą.

Priminsime, kad šių metų Lietuvos U17 rinktinei atstovavo net 9 RKL žaidžiantys jaunuoliai. U18 sudėtyje treniravosi 4 RKL žaidėjai, deja, dėl įvykių Turkijoje šios rinktinės čempionatas buvo atšauktas. Vyriausiųjų 20-mečių nacionalinėje komandoje buvo vienas RKL žaidėjas, dar trys po pasirengimo etapo į galutinę sudėtį nepateko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)