Nors 31-erių metų 208 cm ūgio Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas A. Kavaliauskas ne kartą deklaravo, kad niekada nežais „Žalgirio“ komandoje, panašu, kad aukštaūgis pakeitė nuomonę.

Pranešama, kad tarp Kauno klubo ir vidurio puolėjo jau suderinti visi persikėlimo į naują darbovietę klausimai, teliko praeiti medicininį patikrinimą ir sudėti parašus ant sutarties, kas gali būti padarytą dar šią savaitę, krepšininkui sugrįžus iš Rio de Žaneiro.

Jeigu aukštaūgis iš tikrųjų oficialiai taps Kauno klubo žaidėju, naujame sezone jis debiutuos Eurolygoje, kur iki šiol žaidęs nebuvo.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse A. Kavaliauskas aikštėje pasirodė per penkerias Lietuvos rinktinės rungtynes, vidutiniškai pelnė po 4,4 taško ir atkovojo po 1,2 kamuolio.

Rezultatyviausiai jis žaidė ketvirtfinalyje su Australija, kuriame surinko 12 taškų.

Vidurio puolėjų tercetą Kaune Antanas turėtų sudaryti su dar dviem Rio žaidusiais aukštaūgiais – ateinantį sezoną Lietuvos čempionų gretose debiutuosiančiu brazilu Augusto Lima bei vyriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju Robertu Javtoku, kurios po nesėkmingų žaidynių jau atsisveikino su nacionaline komanda.

Primename, kad A. Kavaliauskas pastaruosius keletą sezonų vilkėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius, tačiau ateinantį sezoną sostinėje rungtyniauti neliks. Vilniaus klubas apkarpė biudžetą, o A. Kavaliauskas nesutiko susimažinti atlyginimo, todėl „Lietuvos rytas“ žaidėjo išsaugoti neplanuoja.

„Ieškome, kur jam būtų geriau. Norėtųsi, kad Antanas rastų vietą, kur gautų žaidimo laiko“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt neseniai neslėpė sostinės komandos treneris Tomas Pačėsas. Krepšinis.lt žiniomis, pats A. Kavaliauskas nebuvo itin patenkintas T. Pačėso vadovavimo komandai stiliumi dar praėjusio sezono pabaigoje, kuomet „Lietuvos rytas“ sensacingai LKL pusfinalyje nusileido Klaipėdos „Neptūnui“.

Kaip ir dar keletas komandos žaidėjų, aukštaūgis skeptiškai žiūrėjo į pernelyg didelį stratego taikomą treniruočių krūvį artėjant lemiamoms sezono kovoms. Primename, kad „Žalgiris“ po praėjusio sezono neteko savo pagrindinio vidurio puolėjo iš Iano Vougiouko. Pastarasis karjerą nusprendė tęsti Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)