Kitą savaitę žaidėjai paims kamuolius į rankas ir tuomet prasidės darbas aikštelėje, kur vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis sieks įskiepyti savo žaidimo filosofiją, o krepšininkai gerins tarpusavio supratimą.

„LKL sezonas prasideda anksčiau, todėl ir mes pradėjome pasiruošimą anksčiau nei įprastai. Rugsėjo pabaigoje reikės sužaisti daug rungtynių, reikia tinkamai pasiruošti ir iškovoti kuo daugiau pergalių. Kuo daugiau naujų žaidėjų, tuo sunkiau rasti tarpusavio ryšius. Kai kurie žaidėjai yra rungtyniavę mano vadovaujamose komandose, turime patyrusių krepšininkų, todėl susižaidimas nebus toks ilgas ir sudėtingas“, – vylėsi strategas.

Į „Lietkabelio“ peržiūrą atvyko buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Donatas Tarolis. Jeigu 22 metų 202 cm ūgio aukštaūgis paliks gerą įspūdį treneriams, jam bus pasiūlyta sutartis.

Europos taurėje debiutuosiantis Panevėžio klubas vis dar ieško dviejų pajėgių gynėjų grandies legionierių.

„Norime šį reikalą sutvarkyti kuo greičiau, bet nesinori perskubėti. Renkame solidžią priekinę liniją, todėl norime, jog būtų pajėgi ir gynėjų grandis“, – sakė treneris.

Kartu su naujaisiais komandos draugais nuo pat pirmos pasiruošimo dienos prakaitą lieja ir broliai Darjušas bei Kšištofas Lavrinovičiai. Aukštaūgiai tradiciškai spinduliavo gera nuotaika ir nevengė pajuokauti.

„Buvo kalba apie Kšištofo įsigijimą, bet kai direktorius paskambino ir pasakė, jog yra galimybė turėti du brolius, nedvejodamas atsakiau teigiamai. Jie įneš patirties, yra talentingi ir mūsų komandą tikrai labai sustiprino“, – džiaugėsi strategas.

Šį sezoną „Lietkabelio“ trenerio asistentu toliau dirbs Gintaras Kadžiulis, o karjerą baigęs Jurica Žuža į Panevėžį atvyko nebe kaip žaidėjas, o kaip treneris. Jis individualiai dirbs su aukštaūgiais.

K. Maksvytis kol kas atsargiai kalbėjo apie kito sezono tikslus: „Su turima sudėtimi pirminis tikslas yra laimėti kiekvienas rungtynes, kurias žaisime.“

Kitą savaitę „Lietkabelis“ sužais pirmąjį draugišką susitikimą su Saratovo „Avtodor“. Rugsėjo pradžioje ekipa keliaus į turnyrą Liepojoje, o pasirengimą baigs tradiciniu Raimundo Sargūno vardo taurės turnyru Panevėžio „Cido“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)