Pirmadienį P. Gasolis pagal atkovotus kamuolius aplenkė trečioje vietoje buvusį legendinį Brazilijos krepšininką Oscarą Schmidtą (210), kuris yra dalyvavęs net penkeriose olimpinėse žaidynėse. Rio de Žaneiro olimpiadoje pirmadienį ispanai 92:73 įveikė Argentinos komandą, o P. Gasolis atkovojo 13 kamuolių ir pelnė 19 taškų.

Pagal olimpinėse žaidynėse atkovotus kamuolius P. Gasolis nusileidžia trejose olimpinėse žaidynėse dalyvavusiam legendiniam Lietuvos krepšininkui Arvydui Saboniui (259) ir italui Dino Meneghinui (214), kuris žaidė keturiuose olimpiniuose turnyruose.

P. Gasolis šeštadienį po pergalės prieš lietuvius (109:59) pakilo į trečią vietą ir rezultatyviausių olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrų žaidėjų klasifikacijoje. Dabar Ispanijos rinktinės aukštaūgis pagal pelnytus taškus (564) nusileidžia tik O. Schmidtui (1093) ir taip pat penkiose olimpiadose dalyvavusiam australui Andrew Gaze'ui (789).

P. Gasolio komandos draugas ir bendraamžis Juanas Carlosas Navarro pirmadienį tapo daugiausiai rungtynių olimpinėse žaidynėse sužaidusiu Ispanijos krepšininku. Jam rungtynės Rio de Žaneire su Argentinos komanda buvo 31-as olimpinis mačas. Tiesa, jo trečiojo kėlinio pabaigoje „La Bomba“ vadinamas gynėjas už dvi technines pražangas iš eilės buvo diskvalifikuotas. J. C. Navarro dalyvauja penktose olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)