Savo ruožtu Lietuvos merginos, jau įvykdžiusios joms keltą užduotį, per Europos čempionato Italijos mieste Udinėje ketvirtfinalį 36:76 (16:22, 5:22, 7:14, 8:18) neprilygo Prancūzijai ir kovos dėl 5—8 vietų.

Manto Šerniaus treniruojami lietuviai dominavo prieš bosnius visose statistikos kategorijose, išskyrus perimtus kamuolius (10:12). Taškų pelnė visi Lietuvos rinktinės krepšininkai.

Rezultatyviausiai ir naudingiausiai iš lietuvių žaidė Tomas Balčiūnas – 15 taškų ir 14 atkovotų kamuolių. Po 13 taškų įmetė Rokas Jokubaitis ir Arnas Adomavičius, po 10 – Domantas Vilys ir Martynas Arlauskas.

Šeštadienį 19.30 val. Lietuvos laiku lietuviai žais su Juodkalnijos rinktine.

Sėkmingai Europos čempionatą pradėjusios ir aštuntfinalį laimėjusios Daliaus Ubarto globotinės suklupo ketvirtfinalyje. Priešintis vienomis turnyro favoričių laikomoms Prancūzijos krepšininkėms lietuvės sugebėjo tik pirmą kėlinį.

Lietuvos krepšininkės prarado 35 kamuolius, o perėmė vos 4. Prancūzės suklydo 16 kartų, tačiau perėmė net 27 kamuolius.

Nė viena lietuvė nepelnė dviženklio taškų skaičiaus. Daugiausia – po 6 taškus – įmetė Gabija Šegždaitė ir Dalia Donskichytė.

Lietuvos jaunučių merginų U16 krepšinio rinktinė

Nepaisant pralaimėjimo ketvirtfinalyje Lietuvos jaunučių merginų rinktinė įvykdė jai keltą užduotį ir pateko tarp aštuonių geriausių Europos komandų. Pernai Lietuvos šešiolikametės rungtyniavo dar B divizione.

Šeštadienį 15.15 val. Lietuvos laiku lietuvės susikaus su Baltarusijos krepšininkėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją