27-erių metų 192 cm ūgio alytiškis praėjusį sezoną pradėjo Vilniaus „Lietuvos ryte“, bet kovo pradžioje buvo paskolintas panevėžiečiams. Vasarą atakų organizatorius tapo laisvuoju agentu ir buvo aktyviai viliojamas net kelių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ekipų, bet pasirinko Europos taurėje rungtyniausiantį „Lietkabelį“.

„Išsaugoti Žygimantą nebuvo lengva, kadangi jo norėjo ne viena komanda. Džiaugiamės, kad jis nusprendė toliau ginti „Lietkabelio“ garbę. Sezono viduryje įsilieti į naują komandą visada yra sunku, ypatingai įžaidėjams, todėl šiemet Janavičius turėtų rungtyniauti dar geriau, nes su „Lietkabeliu“ kovoms rengsis nuo pat pirmos dienos“, – kalbėjo Panevėžio klubo direktorius Mantas Ignatavičius.

Per savo karjerą Ž. Janavičius taip pat yra žaidęs Kauno „Aisčių“, Kauno „Žalgirio“, Kauno „Baltų“, „Šiaulių“ bei Prienų komandose.

Praėjusiame LKL sezone Ž. Janavičius su „Lietkabelio“ apranga ant parketo praleisdavo vidutiniškai po 23 minutes, pelnydavo po 9,8 taško, atkovodavo po 2,4 kamuolio, atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 6,8 naudingumo balo.

Sutartis su „Lietkabeliu“ taip pat turi Gediminas Žalalis, Tomas Rimša, Tadas Rinkūnas, Žygimantas Skučas, Simas Galdikas, Gintaras Leonavičius ir Mindaugas Lukauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją