Praėjusį Europos klubinį krepšinio sezoną drumstė karas tarp Eurolygos ir FIBA organizacijos, o jo kirvis iki šiol dar nėra užkastas.

Į dviejų organizacijų karą buvo įtraukta ir LKF – sulaukusi FIBA gąsdinimų, kad Lietuvos krepšinio rinktinė neva gali būti diskvalifikuota iš olimpinių žaidynių, federacija su A. Saboniu priešakyje balandį priėmė rezonansinį sprendimą. Paskelbta, kad Europos taurę pasirinkę klubai 2016-2017 m. LKL čempionate dalyvauti negalės. Būtent tokio sprendimo reikalavo FIBA, siekusi kuo daugiau klubų privilioti į savo naujai organizuojamą Čempionų lygos turnyrą.

Taigi, po LKF suspendavimo už LKL borto teoriškai liko du klubai – Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir tik vasarą gana netikėtai į Europos taurę pakviestas Panevėžio „Lietkabelis“.

Visgi LKL prezidentas R. Milašius tvirtina, kad lyga LKF sprendimo nepaisys ir visi klubai galės žaisti kur norės.

„Lyga mūru stos už klubus. Kas kur norės, tas ten ir žais. Bet aš esu įsitikinęs, kad šitas klausimas bus išspręstas. Ir ne tik Lietuva, bet visa Europa tai sprendžia. Aš manau, kad FIBA ir Eurolygos vadovai galų gale sės už stalo ir apsispręs. O jeigu ne, mes rengsime ekstra posėdį ir nuspręsime, kokie bus mūsų veiksmai.

Visa mūsų jėga – vienybėje. Mes ne priešai federacijai, ne priešai Lietuvos krepšiniui, bet turime priimti kažkokį bendrą sprendimą. Ir galiu garantuoti, kad iš LKL nei Vilniaus, nei Panevėžio, nei koks kitas klubas nebus pašalintas“, – kad gali tekti imtis drastiškų sprendimų, neslėpė R. Milašius. Vienas iš galimų sprendimų, LKL atsiskyrimas nuo LKF, tačiau lygos vadovai apie tai kol kas garsiai nekalba.

Kaip ir praėjusiame sezone, 2016-2017 m. LKL čempionate turėtų rungtyniauti 10 komandų. Tiesa, dėl vieno klubo standartiškai kyla problemos. Jeigu „Lietuvos rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“, Kauno „Žalgiris“, Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Alytaus „Dzūkija“, „Šiauliai“, Prienų-Birštono „Vytautas“ ir „Lietkabelis“ sėkmingai įveikė licencijavimo procesą, dėl Kėdainių „Nevėžio“ ir vėl kyla problemų.

„Iki rugpjūčio 21 d. šis klubas turi susitvarkyti savo vidines problemas. Kitu atveju jo čempionate nebus“, – aiškino LKL direktorius Romualdas Brazauskas.

Visgi galimybė, kad klubas būtų pašalintas iš LKL, beveik nereali. Lygiai tokia pati situacija buvo ir praėjusiais metais, tačiau Kėdainiams galų gale buvo leista dalyvauti čempionate.

Apskritai ateinantį sezoną tarptautinėse Europos klubinėse varžybose žais net 7 Lietuvos klubai. „Žalgiris“ žais Eurolygoje, „Lietuvos rytas“ ir „Lietkabelis“ – Europos taurėje, o dar keturi klubai – „Neptūnas“, „Šiauliai“, „Juventus“ ir„Vytautas“ dalyvaus FIBA Čempionų lygos varžybose.

Taip pat ketvirtadienį vykusios spaudos konferencijos metu paskelbta, kad naujuoju lygos teisėjų direktoriumi tapo Algimantas Pavilonis, iki šiol analogiškas pareigas ėjęs VTB Jungtinėje lygoje. Jis poste pakeis Tomą Rimkų, išvykstanti dirbti į FIBA struktūrą.

LKL čempionatą planuojamą pradėti rugsėjo 20-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)