Gretose – ir T. Klimavičius

„Žaidėjai, kure pernai žaidė komandoje, mums buvo prioritetas. Džiaugiamės, jog su kai kuriais pavyko sutartis pratęsti, tačiau su kai kuriais teko atsisveikinti, todėl komandoje yra ir naujokų. Kai kurios pozicijos dar yra laisvos, vis dar vyksta komandos komplektavimas, opiausias klausimas yra ketvirtasis numeris“, – teigė „Neptūno“ vyriausiais treneris Dainius Adomaitis.

Po praėjusio sezono galiojančias sutartis su Klaipėdos komanda turėjo į Lietuvos rinktinę patekti bandęs Mindaugas Girdžiūnas, taip pat ilgametis Klaipėdos ekipos kapitonas Martynas Mažeika, Arvydas Šikšnius, Vytautas Šarakauskas bei jaunasis talentas Laurynas Beliauskas.

„Neptūnui“ pavyko išsaugoti iš 27-erių vidurio puolėją Jerai Grantą.

Tarp naujokų – buvęs ilgametis „Žalgirio“ žaidėjas, vilkėjęs Lietuvos rinktinės marškinėlius Tadas Klimavičius. Su juo pasirašyta dvejų metų sutartis. Jis pastaruosius dvejus metus rungtyniavo Vokietijoje, Bonos „Telekom Baskets“ komandoje.

„Neptūnas“ taip pat pasirašė vienerių metų sutartį su NBA duonos ragavusiu 26-erių amerikiečiu Larry Drew bei ilgalaikę trejų metų sutartį su perspektyviu 22-ejų metų 205 cm ūgio šilutiškiu Matu Juciku.

„Neptūnas“ nepratęsė sutarties su praėjusį sezoną žibėjusiu Danieliu Ewingu, dar dviem legionieriais bei Donatu Zavacku.

„Danieliui tiesiog negalime mokėti tokio atlyginimo, kokio jis yra vertas. Pernai jis sutiko susimažinti atlyginimą ir atvažiuoti žaisti, kad išnaudotų galimybę grįžti į aukščiausią lygį Jis tai ir padarė. Veikiausiai komandoje nebus ir D. Zavacko. Ar ir jis per brangus? Mes nesame tas klubas, kuris galėtume išleisti pinigus tam, kad juos išleistume. Mes turime labai pasvarstyti, kiekvieną eurą išleisti protingai, įsigyti žaidėją ne rotacijai, o kaip pagrindinį“, – teigė D. Adomaitis.

Jo teigimu, su klubo vadovybe sutarta, jog šiemet komandoje bus ne daugiau nei keturi legionieriai. Du – jau aiškūs, o dar du gali atsirasti.

Laukia legionierių

„Neptūnas“ jau pradėjo pasirengimą naujam sezonui, nes jis prasidės labai anksti. Paklaustas, koks bus pasirengimas, kokios draugiškos rungtynės numatytos, D. Adomaitis neslėpė, jog dėlioti tokius planus sudėtinga. „LKL čempionatas prasideda jau rugsėjo 21 dieną, todėl ir pradėjome anksčiau treniruotis. Dabar dar vyksta fizinio pasirengimo treniruotės, o kitą savaitę jau eisime į aikštę. Šią savaitę jau turėtų atvykti L. Drew, kitos savaitės pradžioje – J. Grantas. Labai norisi, kad visi surinktų kuo greičiau, kad greičiau paaiškėtų visa sudėtis“, – kalbėjo D. Adomaitis.

„Neptūnas“ ateinantį sezoną žais LKL čempionate ir FIBA Čempionų lygos turnyre. Klaipėdiečiai jau žino pirmuosius penkis iš septynių šio turnyro varžovus. Jais tapo tapo Prancūzijos čempionas Vilerbano „Asvel“ klubas, Oldenburgo „EWE Basket“, Salonikų PAOK bei kaimyninės ekipos – Ventspilio „Ventspils“ ir „Rosa Radom“ komanda iš Lenkijos. „Neptūnas“ pateko į C grupę. Dar dvi klaipėdiečių varžovės paaiškės pasibaigus kvalifikaciniam etapui. Jomis taps Ušako „Sportif“, Atėnų AEK arba „Cluj“ ekipa iš Rumunijos bei Solnoko „Olaj“, Lisabonos „Benfica“ arba Verezės „Openjobmetis“.

„Manau, kad mūsų grupė labai konkurencinga. Aišku, iš visų komandų išsiskiria „Asvel“, kurios tikslas yra laimėti Čempionų lygą“, – varžovus vertino D. Adomaitis.

Tikslai dar neaiškūs

Paklaustas, ar klubo valdyba jau iškėlė ateinančio sezono tikslus, D. Adomaitis tvirtino, kad jie dar nėra įvardyti. „Esu tikras, kad valdyba aiškiai įvardys tikslus. O mes rūbinėje kartais sau keliame kitus tikslus“, – ambicijų neslėpė D. Adomaitis.

„Neptūno“komandos kapitonas M. Mažeika, paklaustas apie tikslus, taip pat tikino, jog komandai jie dar nėra suformuoti. „Aišku, tikslus keliu ir pats. Visada norisi, jog kasmet būtų geriau“, – teigė M. Mažeika.

Pastebėjus, jog šį sezoną geriau nei pernai gali būti tik LKL aukso medaliai, M. Mažeika šypsojosi: „Sakykime, kad taip“.

Kol kas, anot jo, tikslai yra trumpalaikiai. „Dabar svarbiausia sėkmingai, be traumų pasiruošti naujam sezonui, o paskui žiūrėsime. Jau pradėjome rimtai dirbti, naujokai, manau, taip pat greitai įsivažiuos į mūsų ritmą. Nors vasarą turėjome nemažai atostogų, vis tie judėjome, todėl treniruotis nėra sunku. Kitą savaitę, kai prasidės treniruotes ir aikštėje, manau, treneriai bus paruošę tai, kas bus sunkiau“, – juokavo M. Mažeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)