Vilniaus „Kibirkšties“ komanda pateko į A pogrupį, kuriame rungtyniaus su Latvijos čempionėmis Rygos TTT, Lenkijos taurės laimėtoja Liublino AZS UMCS, Slovakijos čempionėmis ir buvusiomis Eurolygos finalo ketverto dalyvėmis Košicės „Good Angels“, Baltarusijos vicečempionėmis Minsko „Čmoki“ ir Kijevo „Avangard“ klubu iš Ukrainos.

„Burtus vertinu gerai. Mūsų jaunai ir lietuviškai komandai jie tikrai geri, turėsime aukšto lygio rungtynių, ypač, kai nežaidžiame Europos turnyre“, - sakė „Kibirkšties“ komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – TTT ir „Good Angels“ vardai puikiai žinomi moterų krepšinio pasaulyje, Liublino komanda žaidžia pajėgiame Lenkijos čempionate.

Manau, neprastą sudėtį surinks ir Ukrainos klubas. Puiki galimybė tobulėti. Aišku, pagal vardus garsiausia yra Košicės ekipa, tačiau ir ji turi finansinių sunkumų, todėl daugiau dėmesio skiria jaunimui. Tačiau komanda turi ilgą istoriją, bus įdomu. Vien tai, kad finalo etapas planuojamas Slovakijoje, jau pasako apie šios ekipos ambicijas.“

Praėjusį sezoną „Kibirkšties“ komanda šiame turnyre užėmė 5-ą vietą ir į finalo ketvertą nepateko.

Į kitą etapą pateks po 4 geriausias abiejų grupių komandas, kurios finalo aštuonete kovo 30 dieną Slovakijoje išsiaiškins nugalėtojas.

A grupė

Rygos TTT (Latvija);
Minsko „Cmoki“ (Baltarusija);
Vilniaus „Kibirkštis“ (Lietuva);
Liublino AZS UMCS (Lenkija);
Kijevo „Avangard“ (Ukraina);
Košicės „Good Angels“ (Slovakija).

B grupė

Gdynės „Basket“ (Lenkija);
Astanos „Tigers“ (Kazachstanas);
Minsko „Horizont“ (Baltarusija);
Liepojos „Vega1“ (Latvija);
Stambulo „University“ (Turkija);
Maskvos „Dinamo“ (Rusija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją