Netikėta ir Europos klubinį krepšinį sudrebinusi žinia paskelbta itin vėlų antradienio vakarą. Paaiškėjo, kad 30-metis italas su „Laboral Kuxta“ klubu pasirašė dvejų metų trukmės sutartį, kurios kontrakto suma oficialiai nėra skelbiama.

A. Bargnani 2006-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas pačiu pirmuoju šaukimu Toronto „Raptors“ klubo, kuriame žaidė iki 2013-ųjų. Vėliau traumų persekiotas italas karjerą tęsė Niujorko „Knicks“ ir Bruklino „Nets“ komandose.

Nors į A. Bargnani buvo dedama itin daug vilčių, kalnų NBA nuversti italui nepavyko ir jokių titulų už Atlanto jis neiškovojo. 2007-aisiais aukštaūgis buvo išrinktas į NBA naujokų pirmąją komandą, o geriausią savo sezoną sužaidė 2010-2011 m., kuomet per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 21,4 taško.

Vidutiniškai per savo karjerą NBA savanaudiškumu neretai kaltintas A. Bargnani pelnė po 14,6 taško ir atkovojo po 4,6 kamuolio.

Vitorijos klube italas pakeis graiką Ioannį Bourousį, kuris po itin sėkmingų metų karjerą tęs Atėnų „Panathinaikos“ klube.

Sutarties su Vitorijos klubu pasirašymas reiškia, kad ateinantį sezoną A. Bargnani atvyks ir į Kauną žaisti su Kauno „Žalgiriu“.

Pažymėtina, kad baskų klubas kontraktais su NBA žvaigždėmis nustebina nebe pirmą kartą. 2014-aisiais į Ispaniją laikinai buvo atvykęs, tačiau komandoje nepritapo Lamaras Odomas.

Primename, kad A. Barngani neseniai su Italijos rinktine nepavyko per atrankos turnyrą prasibrauti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.


Profesionalo karjerą Europoje italų talentas pradėjo 2002-aisiais Romos „Stella Azzurra“ komandoje, vėliau 2003-2006 m. vilkėjo Trevizo „Benetton“ marškinėlius.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)