Europos studentų žaidynių čempionėmis tapo Laura Svarytė, Grytė Markevičiūtė, Greta Tamašauskaitė ir Neringa Skadaitė.

„Pralaimėjusios pirmas rungtynes po metimo su sirena susikaupėme ir daugiau nepralaimėjome. Pergalę finale lėmė komandinis darbas, visos viena kitą laibai palaikėme. Labai džiaugiamės, kad pavyko iškovoti teisę važiuoti į FISU čempionatą. Labai tikiuosi, kad pavyks ten išvažiuoti“, – po laimėto finalo kalbėjo puikiu žaidimu viso turnyro metu pasižymėjusi N. Skaidaitė.

Viso turnyro naudingiausia žaidėja buvo pripažinta L. Svarytė, o tritaškių konkursą laimėjo G. Tamašauskaitė.

Tuo tarpu VDU krepšininkai liko treti ir iškovojo bronzos medalius. Lietuvos studentai kovoje dėl trečiosios vietos susitiko su Slovėnijos universiteto ekipa ir ją įveikė tik po pratęsimo. Pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui švieslentėje degė rezultatas 14:14 ir buvo žaidžiama iki kol komandos pelnys du taškus. Sėkmė nusišypsojo lietuviams.

„Buvo labai sunku nusiteikti rungtynėms po pralaimėjimo pusfinalyje. Tačiau turėjome tikrai superinį palaikymą, girdėjome kaip mus ragina žaisti ir nenorėjome jų nuvilti. Susikaupėme ir padarėme savo darbą“, – po rungtynių nusivylimo neslėpė VDU krepšininkas Justas Tamulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)