Toks sprendimas priimtas dėl dabartinės padėties Turkijoje ir kelių nacionalinių federacijų kreipimosi dėl dalyvavimo turnyre, reaguojant į nepilnamečių krepšininkų tėvų kreipimąsi.

„Labai gaila dėl visų komandų, kurios dėl padėties Turkijoje negalės dalyvauti U18 čempionate. Tačiau negalime rizikuoti sportininkų saugumu. Dėl to ir buvo priimtas toks bendras sprendimas, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. – Federacijos vardu norime padėkoti treneriams, krepšininkams ir aptarnaujančiam personalui už puikų darbą rengiantis čempionatui ir puikius rezultatus per kontroline rungtynes. Linkime sėkmės ateinančiame sezone”.

„FIBA Europe” vykdomasis komitetas įpareigojo „FIBA Europe” sekretoriatą išnagrinėti galimybes surengti turnyrą arba 2016 m. pabaigoje, arba 2017 m. pradžioje. Jame galės dalyvauti visos komandos, patekusios į nukeltąjį čempionatą.

Komitetas taip pat pareiškė paramą Turkijos krepšinio federacijai, kuri nuolat demonstruoja puikią kompetenciją ir organizacinius sugebėjimus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)